Στα «ροζ» το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-26, 10:52:20
Στα «ροζ» το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Με ροζ έντονο χρώμα φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας ενώ η αστυνομική οικογένεια του νομού έδωσε επίσης το παρών με ροζ λεπτομέρειες στην ένδυσή της συμμετέχοντας συμβολικά αλλά ενεργά στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των γυναικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Με ροζ μπλούζες, πουκάμισα, μάσκες και ό,τι είχε ο καθένας στην γκαρνταρόμπα του, αστυνομικοί προσήλθαν στο κτίριο που εδρεύει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού που πλήττει το γυναικείο πληθυσμό. Ανάμεσά τους και η φωτογραφία μιας αστυνομικού, της Αφροδίτης, που γνώρισε τον καρκίνο και ζει με αυτόν, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να βρίσκεται με φυσική παρουσία, οι συνάδελφοί της όμως δεν την ξέχασαν.

Η πρωτοβουλία φωταγώγησης του αστυνομικού μεγάρου σε έντονο ροζ ανήκει στην Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και στο τοπικό τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών.

«Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες, όμως με τη διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%. Ολες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση την κλινική εξέταση και την μαστογραφία. Οι γυναίκες που δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου συνιστάται να αρχίζουν τον προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία γύρω στα 40 τους χρόνια κι από κει και πέρα να ελέγχονται κάθε χρόνο. Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουνε στον εαυτό τους είναι κάθε χρόνο, στα γενέθλιά τους, να κλείνουν ραντεβού με τον γιατρό τους. Η πρόληψη μπορεί να μας σώσει τη ζωή.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε στα λόγια μιας καλής φίλης και συναδέλφου μας που δυστυχώς γνώρισε τον καρκίνο και πλέον ζει με αυτόν. Η Αφροδίτη λοιπόν μας λέει : βάλτε ροζ παντού. Ο καρκίνος είναι μια ίωση και αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και χαμόγελο. Ποτέ δεν λες γιατί σε μένα, δεν φοβάσαι τον θάνατο απλά αγωνίζεσαι, γιατί ο αγώνας είναι αυτός που μετράει. Ποτέ δεν το βάζεις κάτω, δεν μοιρολατρείς... Ζεις την κάθε στιγμή και προχωράς... Δύναμη σε όλες τις γυναίκες!

Το φως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ευχόμαστε να φωτίσει με υγεία και αγάπη τις ψυχές των συνανθρώπων μας αλλά και να δώσει δύναμη στις γυναίκες όλου του κόσμου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=