ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς παρελάσεις και εκδηλώσεις η επέτειος για το έπος του ’40 στη Μαγνησία

χωρίς-παρελάσεις-και-εκδηλώσεις-η-επέ-833179

Χωρίς την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου, χωρίς κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές και κεντρικές εκδηλώσεις στα σχολεία θα τιμηθεί φέτος -εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού- το ηρωικό έπος του 1940 στον Βόλο.

Η παρέλαση απαγορεύτηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και το ενδεχόμενο διασποράς του νέου κορονοϊού και στα προαύλια των σχολείων οι σφυρίχτρες των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, που άλλες χρονιές τέτοια εποχή έκαναν πρόβες με τους μαθητές τους δίνοντας το βήμα, σίγησαν.

Πέραν της παρέλασης στα σχολεία, δεν θα γίνουν φέτος ούτε κεντρικές εκδηλώσεις. Προβλέπονται μικρές γιορτές ανά τμήμα, ενώ αυτονόητο είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η κεντρική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που κάθε χρόνο αναλάμβανε και μία διαφορετική σχολική μονάδα.

Επίσης, την παραμονή της επετείου δεν θα γίνει ούτε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων όπως γινόταν κάθε χρόνο από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους οδηγούς, φορείς και συλλόγους.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων, μέχρι στιγμής και δεδομένης της υγειονομικής κατάστασης της περιοχής, προγραμματίζεται μόνο η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 11 το πρωί ανήμερα της επετείου και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από εκπροσώπους της Πολιτείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου