ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κλείνει και τέταρτο σχολείο στη Μαγνησία μετά από διπλό κρούσμα

κλείνει-και-τέταρτο-σχολείο-στη-μαγνη-833181

Και τέταρτη σχολική μονάδα κλείνει λόγω κορονοϊού στη Μαγνησία, μετά από διπλό κρούσμα που επιβεβαιώθηκε σε μαθητή και έναν εκπαιδευτικό.

Κυριακάτικος… συναγερμός ήχησε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο διευθυντής Χαράλαμπος Σταχτέας ενημερώθηκε νωρίς το μεσημέρι για διπλό θετικό κρούσμα που επιβεβαιώθηκε σε εκπαιδευτικό και έναν μαθητή του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου και άμεσα δρομολογήθηκε η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με απόφαση του κ. Σταχτέα και μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό και έχει ήδη ειδοποιηθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προκειμένου να προχωρήσει σε απολύμανση.

Τόσο με ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου στην ιστοσελίδα της όσο και με τηλεφωνική επικοινωνία, οι γονείς έχουν ενημερωθεί να μην στείλουν σήμερα, Δευτέρα, τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το ΓΕΛ Βελεστίνου με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν θα λειτουργήσει ούτε αύριο, Τρίτη, οπότε και θα γίνονταν επετειακές εκδηλώσεις ανά τμήμα για την 28η Οκτωβρίου 1940. Την Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, ούτως ή άλλως θα είναι κλειστό.

Για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για το αν και πώς θα λειτουργήσει η σχολική μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες και από την ιχνηλάτηση που γίνεται σε επίπεδο σχολικής μονάδας, ο μαθητής φαίνεται να «επηρεάζει» συνολικά τρία τμήματα του σχολείου και ο εκπαιδευτικός πέντε. Θα εξεταστεί λοιπόν αν θα ανασταλεί η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων ή του συνόλου του σχολείου. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς της απόφασης αναστολής λειτουργίας θα μετρά από προχθές Σάββατο και για 14 ημέρες.

Το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου είναι το τέταρτο σχολείο που αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω κορονοϊού.

Ηδη σε αναστολή λειτουργίας τελεί έως και τις 5 Νοεμβρίου το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου όπου διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό ο οποίος φέρεται να επηρεάζει πέραν των τμημάτων του σχολείου και συναδέλφους του εκπαιδευτικούς που διδάσκουν και σε άλλες σχολικές μονάδες στο πλαίσιο συμπλήρωσης του ωραρίου τους.

Κλειστά από την περασμένη Παρασκευή παραμένουν επίσης και τα 15ο και 24ο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία Βόλου μετά από κρούσμα σε δασκάλα που διδάσκει και στις δύο σχολικές μονάδες. Αρχικώς, στο 24ο Δ.Σ. Βόλου είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος μετά από θετικό κρούσμα σε μαθητή – στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος εργαζομένου στον Δήμο Βόλου.

Κλειστά, τέλος, παραμένουν και δύο τμήματα της α’ τάξης στο Γυμνάσιο Σκιάθου, μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος σε μαθήτρια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου