ΤΟΠΙΚΑ

Πέμπτος νεκρός από κορονοϊό στον Βόλο

πέμπτος-νεκρός-από-κορονοϊό-στον-βόλο-833279

Πέμπτο θύμα του κορονοϊού στη Μαγνησία. Χθες το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν, ένας 78χρονος Βολιώτης.

Ο άτυχος 78χρονος, νοσηλευόταν αρχικά στη Μονάδα Λοιμωδών και τις επόμενες ημέρες κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ. Δυστυχώς είχε και υποκείμενα νοσήματα και δεν τα κατάφερε αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο και ανεβάζοντας τον μακάβριο αριθμό των θυμάτων της πανδημίας στα πέντε στον Βόλο.

Στο μεταξύ, αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλία. Μέσα σε ένα 24ωρο από τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής καταγράφτηκαν 56 νέα κρούσματα σε ολόκληρη την περιφέρεια, εκ των οποίων τα τέσσερα στον Βόλο.

Από τα τέσσερα θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην πόλη, τα δύο αποτελούν στενή επαφή θετικού κρούσματος στις 22 Οκτωβρίου και ισάριθμα στενή επαφή επίσης θετικού κρούσματος που καταγράφτηκε μία ημέρα αργότερα. Τα τεστ λήφθηκαν στο πλαίσιο ιχνηλάτησης που έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις στενές επαφές των δύο Βολιωτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid-19 που έδωσε χθες το μεσημέρι στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, η εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες έχει ως εξής:

– Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid-19.

4 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (21/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια κατόπιν συμπτωματολογίας.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα Covid-19.

Τα 23 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (16/10/2020)-(17/10/2020)-(19/10/2020)-(21/10/2020)-(22/10/2020)-(23/10/2020)-(24/10/2020) και προέκυψαν δέκα κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, εννέα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας και τέσσερα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια. Επιπρόσθετα 7 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και δύο στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 2 ακόμη κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψαν ένα κατόπιν δειγματοληψίας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος 12 κρούσματα προέκυψαν από την χθεσινή (24-10-2020) μαζική τυχαία δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests).

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid-19.

Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid-19.

Ολα τα κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (22/10/2020)-(23/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Μεγάλος φόρτος στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού

Στο μεταξύ, η αύξηση της διενέργειας τεστ για τον κορονοϊό, ιχνηλατήσεις επαφών από τον ΕΟΔΥ στα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, αλλά και rapid test σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού προκειμένου να διαπιστωθεί η διασπορά, έχουν μεταφέρει μεγάλη πίεση στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου γίνονται οι αναλύσεις.

Το προσωπικό του εργαστηρίου δίνει πραγματική μάχη για την όσο το δυνατό πιο έγκαιρη έκδοση αποτελεσμάτων γνωρίζοντας ότι κάθε ώρα μετρά σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου