ΤΟΠΙΚΑ

Ανενεργό το ΚΕΠ Ζαγοράς από το 2011 λόγω έλλειψης προσωπικού

ανενεργό-το-κεπ-ζαγοράς-από-το-2011-λόγω-833534

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών αλλά μόνο στα χαρτιά πλέον… διαθέτει η Ζαγορά. Η υπηρεσία μολονότι συστάθηκε και πρωτολειτούργησε το 2004- 2005, από το 2011 παρέμεινε ανενεργή.

Ηταν τότε που είχαν φύγει και οι τελευταίοι συμβασιούχοι υπάλληλοι και έκτοτε δεν προσλήφθηκαν άλλοι, καθώς θέσεις δεν προβλέπονταν ούτε καν στο οργανόγραμμα του Δήμου.

Το ΚΕΠ στεγαζόταν σε κτίριο έξω από το δημαρχείο Ζαγοράς που διέθετε και ράμπα και ήταν από τα πλέον επισκέψιμα κέντρα στην περιοχή.

Πλέον από τη δημοτική αρχή γίνεται προσπάθεια επανεργοποίησής του μέσα από τη στελέχωσή του με προσωπικό. Ο δήμος διεκδίκησε και του εγκρίθηκε θέση για μία υπάλληλο, και άμεσα θα προβεί σε προκήρυξη.

Παράλληλα αναζητείται χώρος όπου θα στεγαστεί μαζί με το Κέντρο Κοινότητας που επίσης δρομολογεί ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Για τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 65.000 ευρώ για μία διετία. Μέσω των χρημάτων θα καλυφθεί το ενοίκιο του κτιρίου, η δαπάνη για την πρόσληψη δύο υπάλληλων, γραφική ύλη και εξοπλισμός. Μεθαύριο, Τρίτη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρόκειται να εγκριθεί η προκήρυξη δύο θέσεων υπαλλήλων με συμβάσεις διετούς διάρκειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου