ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε αρχόντισσα του Βόλου

απεβίωσε-αρχόντισσα-του-βόλου-833653

Εφυγε χθες από τη ζωή η Αγνή Σκουζού, «ψυχή» των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου – Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς και του εθελοντισμού

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου της Αγνής Σκουζού, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, έχοντας αφήσει πολύτιμη παρακαταθήκη προσφοράς στην πόλη, ως «ψυχή» των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου και πολλών ακόμη Σωματείων.

Πολύ γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή η αρχόντισσα του Βόλου, διακρινόταν για την καλοσύνη, το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, τη γενναιοδωρία της και την αγάπη της στον συνάνθρωπο.

Με καταγωγή από τα Ιωάννινα, αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και την Πάντειο, ενώ εργάστηκε ως διευθύντρια Παιδικού Σταθμού στον Βόλο. Αφοσιωμένη πάντα στην οικογένειά της, μοιράστηκε 61 χρόνια ευτυχισμένης ζωής με τον σύζυγό της Πασχάλη Σκουζό, γνωστό ξυλέμπορο του Βόλου και ήταν πάντα στοργική μητέρα για τον μοναχογιό της Αλέξανδρο, αλλά και αξιαγάπητη γιαγιά για τους δύο εγγονούς της, Πασχάλη και Βασίλη.

Μεγάλη η προσφορά της στην πόλη, στους Φίλους του Νοσοκομείου, τις Φίλες της Αγάπης, τον Οδηγισμό, την Ηπειρωτική Αδελφότητα, τη ΧΕΝ, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και πολλά ακόμη σωματεία, με δεκάδες βραβεία να καταγράφονται ως έκφραση ευγνωμοσύνης στο εθελοντικό της έργο.

Πάντα χαμογελαστή, δραστήρια, άξια γυναίκα, αφιέρωσε τη ζωή της στην προσφορά. Το 1997 πήρε την πρωτοβουλία, με προτροπή του αείμνηστου ιατρού Γιάννη Βαρδούλη να ιδρύσει τους Φίλους του Νοσοκομείου Βόλου, συγκεντρώνοντας την εικοσαμελή ομάδα που αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της προσπάθειας, ενώ παρέμεινε στη θέση της προέδρου μέχρι το 2005, περίπου, όταν τη διαδέχτηκε η τωρινή πρόεδρος, Γεωργία Σταγάκη.

Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου αποτέλεσαν το επίκεντρο των προσπαθειών της, με την ίδια και τον αείμνηστο σύζυγό της, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο, να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το εθελοντικό σωματείο, που βραβεύτηκε δύο φορές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια του ξενώνα συνοδών ασθενών, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των Φίλων του Νοσοκομείου και τη γενναιόδωρη προσφορά του μεγάλου ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, εκφράζοντας τη συγκίνησή της για τον μεγάλο στόχο που έγινε πραγματικότητα μετά από πολυετείς προσπάθειες.

Η ζωή της ολόκληρη ήταν αφιερωμένη στην προσφορά, στον συνάνθρωπο, τις αγαθοεργίες, τη διακριτική προσφορά. Οσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αρχόντισσα στου Βόλου, με τη Γεωργία Σταγάκη, πρόεδρο των Φίλων του Νοσοκομείου, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ήταν πάντα κοντά στον σύλλογο, δραστήριο μέλος της κοινωνίας του Βόλου, άνθρωπος της προσφοράς, γυναίκα ξεχωριστή και εξαιρετικά αγαπητή σε όλους».

Με ανάλογη συγκίνηση αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Αγνής Σκουζού ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπάτσιος, εκ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου, χαρακτηρίζοντάς τη «Μαρία Τερέζα του Βόλου».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί μεθαύριο Τρίτη 27 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ενώ αναμένεται ανακοίνωση για την ώρα τέλεσης. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου