ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική «ένεση» η 28η Οκτωβρίου για τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας

τονωτική-ένεση-η-28η-οκτωβρίου-για-τα-833804

«Ασπιρίνη» ρευστότητας το τουριστικό ενδιαφέρον, που καταγράφεται ενόψει της αργίας της εθνικής επετείου

Τουριστικό ενδιαφέρον και κρατήσεις καταγράφονται στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, με πολλούς ξενοδόχους να κάνουν λόγο για μια «τονωτική ένεση» και τον πρόεδρο να χαρακτηρίζει «ασπιρίνη» τα διήμερα και τριήμερα των επισκεπτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, οι κρατήσεις σε Πορταριά, Μακρινίτσα και Βόλο αγγίζουν το 70%, ενώ ακολουθούν κατά πόδας οι υπόλοιπες περιοχές του ορεινού όγκου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γρηγόρης Κοντορίζος, γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, «εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον κυρίως από Θεσσαλονικείς και κατοίκους Θεσσαλικών πόλεων για κρατήσεις ενόψει της 28ης Οκτωβρίου και ευελπιστούμε ότι τα ποσοστά πληρότητας θα ανέβουν και άλλο, με αφίξεις της τελευταίας στιγμής». Το ενδιαφέρον για κρατήσεις εκδηλώνεται το τελευταίο δεκαήμερο και όπως υπογράμμισε ο κ. Κοντορίζος «αναμφίβολα είναι τονωτική ένεση για τα ξενοδοχεία». Παράλληλα τόνισε ότι το ενδεχόμενο lock down σε μεγάλα αστικά κέντρα, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στη Μαγνησία, ενώ προσέθεσε ότι «αν δεν συμβεί αυτό, θα ανακάμψει ο τουρισμός μέσα στον χειμώνα».

Την άποψη ότι οι διήμερες και τα τριήμερες κρατήσεις δεν είναι αρκετές για να τονώσουν τα οικονομικά των ξενοδόχων, εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ενώ σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν κρατήσεις, αλλά αναμένονται και αφίξεις της τελευταίας στιγμής. Με τους Θεσσαλονικείς και τους Θεσσαλούς να αποτελούν τους «αιμοδότες» της τουριστικής κίνησης στο πλαίσιο της εθνικής επετείου, ο πρόεδρος επεσήμανε ότι «όσο διατηρείται ο καλός καιρός και δεν έχουν αυξηθεί τα μέτρα, θα υπάρχει κίνηση», η οποία δεν επαρκεί, ωστόσο, για να καλύψει τα έξοδα και τις καθημερινές υποχρεώσεις της χειμερινής περιόδου.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον υπόλοιπο ορεινό όγκο του Πηλίου ενόψει της αργίας της εθνικής επετείου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς Θανάση Μπαρούτα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ξεπερνάει το 60% και αναμένεται να αυξηθεί με τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής. Το Πήλιο παραμένει δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με τον κ. Μπαρούτα να επισημαίνει ότι «Θεσσαλονικείς, Θεσσαλοί, Βολιώτες και κάτοικοι άλλων περιοχών, επιλέγουν τον συγκεκριμένο προορισμό για αποδράσεις αναψυχής».

Με θετική σκέψη «μεταφράζει» την κίνηση που καταγράφεται με αφορμή την αργία της ερχόμενης Τετάρτης ο ξενοδόχος Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αναμφίβολα, η κίνηση που θα σημειωθεί, αναμένεται να αποτελέσει τουριστική ένεση για τους ξενοδόχους. «Εχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά, εποχιακά και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία, οπότε θεωρώ λογικό να αποτελεί τονωτική ένεση η κίνηση της 28ης Οκτωβρίου. Αν τηρήσει τα μέτρα η Μαγνησία, θα παραμείνει δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου