ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: 36χρονη μητέρα θέλει πίσω τα παιδιά της

βόλος-36χρονη-μητέρα-θέλει-πίσω-τα-παιδ-833815

Η επιμέλεια των ανήλικων τέκνων είχε ανατεθεί στη μητέρα της μετά από καταγγελίες για παραμέληση

Ζητεί πίσω τα παιδιά της η 36χρονη, που της είχαν αφαιρεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο με διάταξη εισαγγελέα του Βόλου και η επιμέλειά τους είχε ανατεθεί στη μητέρα της μετά από καταγγελίες ότι αφήνει παραμελημένα τα παιδιά και μόνα στο σπίτι βραδινές ώρες.

Η 36χρονη, η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, ηλικίας 3 και 4 ετών (τα δύο δίδυμα), κατέθεσε αίτηση για ανάκληση της εισαγγελικής διάταξης και λέει ότι οι συνθήκες διαβίωσής της έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο δικηγόρος της, Γιάννης Καραγκούνης, λέει ότι το σπίτι της ηλεκτροδοτείται κανονικά, καθώς πλήρωσε τους λογαριασμούς, ενώ η θέρμανση γίνεται με σόμπα και όχι με κεριά όπως εσφαλμένα είχε αναφερθεί κατά το παρελθόν. Επιπλέον, η αιτούσα λαμβάνει επίδομα 550 ευρώ και βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, όπως και από την Εκκλησία.

Παράλληλα, αναζητεί εργασία, καθώς έχασε την απασχόληση που είχε προσωρινά λόγω της κρίσης και της πανδημίας.

Η 36χρονη επισημαίνει ότι οι σχέσεις με τη μητέρα της δεν είναι καλές και υπογραμμίζει ότι από τότε που ανέλαβε εκείνη τη φροντίδα τους οι σχέσεις της με τα παιδιά έχουν διαταραχθεί.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις αρχές τον Φεβρουάριο. Μετά από καταγγελίες αστυνομικοί είχαν επισκεφτεί την οικία της 36χρονης και είχαν βρει μόνα τα παιδιά στο σπίτι.

Με οδηγίες της Εισαγγελίας Βόλου τα τέκνα είχαν φιλοξενηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου μέχρι να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα και να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.

Η κοινωνική έρευνα είχε οδηγήσει ότι το περιβάλλον ήταν ακατάλληλο για να συνεχίσουν τα παιδιά να μένουν με τη μητέρα τους και από την Εισαγγελία Βόλου αναζητούταν δομή, όταν παρουσιάστηκε η γιαγιά των παιδιών στα δικαστήρια Βόλου και δήλωσε πρόθυμη να τα αναλάβει εκείνη.

Η 36χρονη αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Η αίτησή της συζητήθηκε με την εκούσια διαδικασία του Μονομελούς την περασμένη Τρίτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου