ΤΟΠΙΚΑ

Μία ημέρα πίσω οι συντάξεις στον Βόλο

μία-ημέρα-πίσω-οι-συντάξεις-στον-βόλο-833882

Μετά το θετικό κρούσμα στα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου, που ακινητοποίησε τους διανομείς – Εκτεταμένη απολύμανση χθες στο κτίριο και τα γραφεία

Κατά μία ημέρα θα καθυστερήσει η διαδικασία διανομής των συντάξεων από τα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου μετά το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο, που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της μονάδας διανομής.

Χθες από το πρωί έγινε εκτεταμένη απολύμανση τόσο στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, όσο και στα γραφεία όλων των ορόφων, ενώ σήμερα πρόκειται να απολυμανθούν υπηρεσιακά οχήματα.

Η μονάδα παραμένει κλειστή ήδη από προχθές Πέμπτη το πρωί, οπότε και οι διανομείς έφυγαν άρον – άρον μόλις ενημερώθηκαν για το θετικό κρούσμα στην επαγγελματική τους «οικογένεια».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπάλληλο, ο οποίος είχε διπλό κρούσμα κορονοϊού στην οικογένειά του, καθώς θετική στον κορονοϊό είχε βρεθεί η μητέρα του, η οποία εξέπνευσε, αλλά και ο πατέρας του.

Οι πέντε ταχυδρομικοί, που δηλώθηκαν ως στενές επαφές του κρούσματος και δύο επιπλέον που προσήλθαν από μόνοι τους για έλεγχο βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό, ωστόσο θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για διάστημα 14 ημερών και θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Οι υπόλοιποι απευθύνθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό και επίσης σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδόθηκαν έως το βράδυ, ήταν αρνητικοί.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ. οι οποίοι ανησύχησαν για τυχόν μετάδοση της νόσου.

Η διεύθυνση των ΕΛ.ΤΑ. Βόλου αναμένει οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας διανομής από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες διανομής των συντάξεων που κανονικά θα άρχιζε χθες. Κανονικά πάντως λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί το κεντρικό υποκατάστημα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου