ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή καθαριστριών στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας

προσφυγή-καθαριστριών-στην-επιθεώρη-833911

Για την τήρηση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων

Παρεμβάσεις σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και στην Επιθεώρηση Εργασίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την υπογραφή της σύμβασης και την αλλαγή των σχέσεων εργασίας, αποφάσισε η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών- Καθαριστών Μαγνησίας.

Σύμφωνα το σωματείο συμβασιούχες των δημοσίων σχολείων αντί για μισθώσεις έργου υπέγραψαν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου με πλήρης και μερικής απασχόλησης.

«Η αλλαγή των σχέσεων εργασίας μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πρόσθεσε νέα σύνθετα προβλήματα που έχουν σχέση με το ωράριο, με τα νέα καθήκοντα καθαρισμού λόγω πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέτρα προστασίας», καταγγέλλει το σωματείο το οποίο χθες προσέφυγε την Επιθεώρηση Εργασίας.

Συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Εργασίας και κατέθεσε έγγραφο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος «για την εφαρμογή της ΣΣΕ και για τους όρους αμοιβής και εργασίας του με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού των ΟΤΑ (Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α), στην οποία προβλέπεται για τις εργαζόμενες των σωματείων μελών της ΟΙΥΕ στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων να έχουν ακριβώς τους ίδιους όρους και συνθήκες εργασίας και όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα (ωράριο, αμοιβή, ασφάλιση κλπ)».

Στη συνέχεια κατατέθηκε το ίδιο έγγραφο στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Βόλου και απαιτήθηκε από τη διοίκηση του σωματείου να εφαρμοστεί άμεσα για όλες τις καθαρίστριες η σύμβαση χωρίς καμία καθυστέρηση.

Παράλληλα έγινε παρέμβαση και στο γραφείο μισθοδοσίας, του τμήματος Οικονομικών του Δήμου Βόλου σχετικά με τις ημερομηνίες πληρωμής των καθαριστριών.

Η διοίκηση του σωματείου καθαριστριών Νομού Μαγνησίας καλεί όλες τις καθαρίστριες να επικοινωνήσουν με το προεδρείο για περισσότερες πληροφορίες και αν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου