ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας τρία σχολεία στη Μαγνησία

παραμένουν-σε-αναστολή-λειτουργίας-τ-833928

Σε καραντίνα καθηγητές και δάσκαλοι στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου και τα 24ο και 15ο Δ.Σ. Βόλου αντίστοιχα – Αναστάτωση στη σχολική κοινότητα

Τρεις σχολικές μονάδες συνολικά είναι σε αναστολή λειτουργίας από χθες στη Μαγνησία, με αφορμή διπλό κρούσμα κορονοϊού σε καθηγητή και δασκάλα. Το σύνολο των εκπαιδευτικών των τριών σχολικών μονάδων μπαίνει σε 14ήμερη καραντίνα και θα υποβληθεί σε τεστ ενώ οι μαθητές ήδη από χθες παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το κλείσιμο των τριών σχολικών μονάδων, όπως έγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αποφασίστηκε επίσης χθες το πρωί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τον χώρο της εκπαίδευσης.

Με απόφαση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζου σε αναστολή λειτουργίας από χθες και για 14 ημέρες μπαίνουν το 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το συστεγαζόμενο 15ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Στο πρώτο είχε αναστολή η λειτουργία τμήματος όπου φοιτούσε μαθητής που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ήταν στενή επαφή άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος δημοτικού υπαλλήλου.

Ωστόσο προχθές το βράδυ και στο πλαίσιο ιχνηλάτησης που έγινε από τον ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι δασκάλα επίσης βγήκε θετική σε τεστ κορονοϊού. Πρόκειται μάλιστα για δασκάλα που διδάσκει και στα δύο συστεγαζόμενα σχολεία και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας και των δύο σχολικών μονάδων. Τα υπόλοιπα τεστ στους εκπαιδευτικούς, για όσα έχουν βγει αποτελέσματα, είναι αρνητικά στον κορονοϊό, παρ’ όλα αυτά όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό και διδάσκουν μέσω τηλεκπαίδευσης στους μαθητές τους.

Εξάλλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Στεφανοβικείου από χθες έως και τις 5 Νοεμβρίου.

Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν από νωρίς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο όπου έγινε από τον δήμο απολύμανση και ακολούθησαν μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

Η αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου αποφασίστηκε μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος σε καθηγητή ο οποίος διδάσκει στο σύνολο των τμημάτων της σχολικής μονάδας. Μάλιστα υπάρχει ανησυχία γιατί στο σχολείο ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του 12 καθηγητές που συμπληρώνουν ωράριο σε περισσότερα του ενός σχολεία.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση και στο Γυμνάσιο Βελεστίνου όπου διδάσκουν εκπαιδευτικοί που υπηρετούν και στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, με τους γονείς να ξεσηκώνονται και να ζητούν μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών τους.

Πάντως κανένας από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου χθες δεν μετέβη στα υπόλοιπα τέσσερα σχολεία όπου συμπληρώνουν ωράριο. Το σύνολο των καθηγητών έχει τεθεί προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό, θα υποβληθούν σε τεστ και στη συνέχεια θα αποφασιστούν περαιτέρω βήματα.

Σημειώνεται ότι δύο επιπλέον κλειστά τμήματα υπάρχουν στο Γυμνάσιο Σκιάθου μετά από κρούσμα σε μαθήτρια της πρώτης τάξης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου