ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησαν «συγγνώμη» γιατί έσκισαν λάστιχα Ι.Χ. στον Βόλο …αλλά

ζήτησαν-συγγνώμη-γιατί-έσκισαν-λάσ-834055

«Ημουν σε κατάσταση απελπισίας» είπε ο άντρα

Ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του το ζευγάρι Βολιωτών ηλικίας ο άνδρας 35 και η γυναίκα 22 ετών, που συνελήφθη την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, καθώς έσκισε με σουγιά τα λάστιχα 8 αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στο κέντρο του Βόλου.

Οι κατηγορούμενοι επρόκειτο να δικαστούν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για πρόκληση φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία. Διαβεβαίωσαν, όμως, ότι θα αποζημιώσουν τους παθόντες και η δίκη αποφασίστηκε να διακοπεί για να γίνει η αποκατάσταση.

Οι παθόντες είπαν ότι θέλουν να αποζημιωθούν.

Είχε προηγηθεί η εξέταση αστυνομικού που ενημέρωσε το δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι είχαν παραδεχτεί τις πράξεις τους μετά τη σύλληψη.

«Ετσι το κάναμε» είχαν πει, ανέφερε ο αστυνομικός, ο οποίος είπε ότι οδηγήθηκαν στους δράστες από αναφορές κατοίκων που τους είχαν δει.

Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση τριών παθόντων. Ο πρώτος δήλωσε ότι γείτονάς του τον είχε ειδοποιήσει να ελέγξει το αυτοκίνητό του γιατί υπήρχαν φθορές σε ΙΧ. «Ετρεξα αμέσως και διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητό μου είχε καθίσει στο οδόστρωμα, καθώς ήταν σκισμένες και οι τέσσερις ρόδες. Ο γείτονας είπε ότι το έκανε αυτό ένα άτομο που διαμένει στην απέναντι πολυκατοικία», πρόσθεσε.

Ο 35χρονος ζήτησε τότε τον λόγο από το δικαστήριο. «Ημουν απελπισμένος. Το έκανα όντως», παραδέχτηκε και πρόσθεσε: «Προτίθεμαι να πληρώσω. Μόλις έπιασα δουλειά. Ηδη έχω πληρώσει για τα δύο αυτοκίνητα».

Μετανιωμένη δήλωσε και η κοπέλα.

Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση τριών παθόντων που ανέφεραν ότι υπέστησαν ζημιές ύψους 150 ευρώ η πρώτη, 350 ευρώ ο δεύτερος και 250 ευρώ ο τρίτος.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τους κατηγορούμενους να διαβεβαιώσουν ότι θα αποζημιωθεί το σύνολο των παθόντων που είχαν συνολική ζημιά ύψους περίπου 1.000 ευρώ για να διακοπεί η δίκη.

«Δεχόμαστε», είπαν οι κατηγορούμενοι.

Η δίκη θα συνεχιστεί σε ρητή δικάσιμο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διεμήνυσε ότι εάν δεν γίνει η πληρωμή, οι συνέπειες θα είναι βαριές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου