ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα συμμετέχουν στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου παρατάξεις της μειοψηφίας

δεν-θα-συμμετέχουν-στη-δια-ζώσης-συνεδ-834186

Ανευθυνότητα καταλογίζουν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου οι παρατάξεις της μειοψηφίας «Μαζί για τον Βόλο» και «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» αναφορικά με την απόφαση να πραγματοποιηθεί δια ζώσης η συνεδρίαση του Σώματος την ερχόμενη Δευτέρα.

Η παράταξη «Μαζί για το Βόλο»

Ειδικότερα, η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή τοποθετείται σχετικά με την πρόσκληση για διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταλογίζοντας στον πρόεδρο, κ. Μουλά ανευθυνότητα, λόγω της ιχνηλάτησης που γίνεται ήδη στο περιβάλλον του Δημάρχου που νοσεί και του κινδύνου διασποράς της νόσου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η επιτομή της ανευθυνότητας!

Ενώ έχουμε τρομακτική αύξηση κρουσμάτων, ο ίδιος ο Δήμαρχος νοσεί και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και παράλληλα γίνεται προσπάθεια ιχνηλάτησης όσων ήρθε σε επαφή, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να βρίσκεται αλλού.

Παρόλη την πολιτική εμπάθεια με την οποία μας έχει συνηθίσει ο κ. Μουλάς, περιμέναμε η στάση του να χαρακτηρίζεται τουλάχιστον από επιστημονική ευθύνη, ως ιατρός που είναι, και να κάνει το αυτονόητο.

Είναι τελικά πλήρης ανικανότητα, γινάτι ή κάτι άλλο το να επιμένει σε πολύωρες συνεδριάσεις με μεγάλο τον κίνδυνο μετάδοσης; Την στιγμή που καλά-καλά οι ίδιοι τους Αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι περιμένουν να δουν αν είναι θετικοί ή όχι; Τους υπαλλήλους δεν τους υπολογίζουν;

Όλα αυτά μόνο και μόνο για τα καθιερωμένα show τα οποία με τηλεδιάσκεψη δεν είναι εύκολο να είναι τόσο μπάχαλο…

Ντροπή. Ακόμα και στα ΔΣ της super league καλύτερα τα κατάφεραν.

Δεν θα συμμετέχουμε σε μια ακόμα προσπάθεια ευτελισμού του Συμβουλίου εις βάρος της δημόσιας υγείας.»

Η παράταξη «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Βακουφτσή Κερασίνα, Παπαδημητρίου Άννα Μαρία, Παπαδούλης Απόστολος, Τσιμπανάκος Δημήτρης, με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο του Δ.Σ. ενημερώνουν ότι δε θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι η δια ζώσης συνεδρίαση αποτελεί αδιανόητη επιπολαιότητα.

Αναλυτικά η επιστολή της παράταξης:

«Κύριε Πρόεδρε, Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 26/10/20 θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, παρά το γεγονός ότι το Δημαρχείο έχει μεταβληθεί σε χώρο μόνιμης και εντατικής φιλοξενίας του Covid – 19, αφού τα κρούσματα είναι συχνά, και προς το παρόν, άγνωστος ο αριθμός όσων πρόκειται να νοσήσουν.

Είναι αδιανόητη η επιπολαιότητα, με την οποία αντιμετωπίζετε μία τόσο σοβαρή κατάσταση, και δηλώνετε με τις ενέργειές σας αδυναμία και αδιαφορία να προστατέψετε την υγεία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τί άλλο θα έπρεπε να συμβεί για να αποφασίσετε τις εξ αποστάσεως συνεδριάσεις; Ο Δήμαρχος νοσεί από κορωνοϊό, δημοτικοί υπάλληλοι νοσούν, συνεργάτες του Δημάρχου κάνουν ουρές έξω από διαγνωστικά κέντρα, και σεις μας καλείτε σε δια ζώσης συνεδριάσεις.

Υπογραμμίζουμε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν αποτελεί καλό παράδειγμα για την κοινωνία μας και ειδικότερα για τα νέα παιδιά.

Σε προηγούμενη επικοινωνία μας είχαμε επισημάνει ότι είναι πάνω από αναγκαία η έναρξη διαδικτυακών συνεδριάσεων, λόγω της εξάπλωσης της νόσου. Το είχαμε επισημάνει χωρίς να γνωρίζουμε τα όσα θα ακολουθήσουν.

Και παρά ταύτα εσείς επιμένετε.

Την εμμονή σας αυτή αδυνατούμε να την δεχτούμε και να την παρακολουθήσουμε, σεβόμενοι την υγεία μας, των οικογενειών μας, των συνεργατών μας και των συνανθρώπων μας.

Σας καλούμε εκ νέου να αναλογιστείτε την ευθύνη σας ως Προέδρου όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, και να αποφασίσετε να προχωρήσετε σε καθεστώς ασφαλέστερων συνεδριάσεων, που είναι οι διαδικτυακές.

Προφανώς, η Παράταξή μας δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει να παραστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26ης Οκτωβρίου 2020».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου