Περιβαλλοντική βιωματική δράση του Δήμου Βόλου και του 3ου Γυμνασίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-23, 19:40:36
Περιβαλλοντική βιωματική δράση του Δήμου Βόλου και του 3ου Γυμνασίου

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού και της Αντιδημαρχίας Πρασίνου πραγματοποίησε φύτευση εποχικών λουλουδιών και θάμνων στην Τρίγωνη πλατεία στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αναλήψεως, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Βόλου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι μαθητές με τη συνδρομή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πρασίνου και την επίβλεψη των γεωπόνων καλλώπισαν τον χώρο της πλατείας και φύτεψαν λουλούδια. Στην πλατεία βρίσκεται το άγαλμα του μαθητή Νικόλαου Καραντούρου, ο οποίος πνίγηκε σε ηλικία μόλις 17 ετών στην προσπάθειά του να σώσει ένα συμμαθητή του. Το άγαλμα υιοθετήθηκε από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου την περσινή χρονιά.

Ο Δήμος Βόλου στηρίζει βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και αναδεικνύουν την ευαισθησία των μαθητών. Σκοπεύει να συνεχίσει φυτεύσεις σε πάρκα και πλατείες της πόλης με τη συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Το παρών στη σημερινή δράση έδωσαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Λάμπρου, ο Οργανωτικός Γραμματέας του Γεωπονικού Συλλόγου κ. Δωρόθεος Κουντούρας, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Παναγιώτης Μανδράκης, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε Μαγνησίας κ. Σοφία Κανταράκη, ο γεωπόνος – εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Χρήστος Μαστραφτσής καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=