ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε Βολιώτη που έπιασε την εν διαστάσει σύζυγό του από τον λαιμό

καμπάνα-σε-βολιώτη-που-έπιασε-την-εν-835472

Καμπάνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Πλάκωσε στο ξύλο την εν διαστάσει σύζυγό του και την απείλησε. Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 47χρονο Βολιώτη. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή όλως ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή.

Οι εξηγήσεις που έδωσε στο δικαστήριο δεν ικανοποίησαν. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2019 και την 1 Ιανουαρίου 2020. Ο ίδιος δήλωσε: «Υπήρχε ένταση στο σπίτι. Όλα γίνονταν για την προστασία του παιδιού». Δεν ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του.

Για… την προστασία του παιδιού ο 47χρονος έπιασε με τα χέρια του την εν διαστάσει σύζυγό του από το λαιμό και την έσφιξε. Η γυναίκα αμύνθηκε και την έσπρωξε πάνω στην ντουλάπα. Γέμισε τα χέρια της με μώλωπες επειδή προσπαθούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Επιπλέον την απείλησε προκαλώντας ακόμη περισσότερο φόβο και τρόμο στη ζωή της. Παρόλα αυτά στο δικαστήριο η παθούσα, τόνισε ότι δεν του κράτησε ποτέ κακία. Είπε ότι τώρα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα και ευχήθηκε να συνεχιστεί έτσι.

Μάρτυρας που εξετάστηκε στο δικαστήριο δήλωσε για το περιστατικό ότι άκουσε τους δύο να διαφωνούν.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και για τις δύο πράξεις. Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του με δύο χρόνια φυλάκιση για την ενδοοικογενειακή όλα ελαφριά σωματική βλάβη και ένα έτος φυλάκιση για την απειλή. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου