ΤΟΠΙΚΑ

«Αντιγόνη» επί σκηνής, αλλά και διαδικτυακά από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

αντιγόνη-επί-σκηνής-αλλά-και-διαδικ-836003

Οι πρόβες για το θεατρικό έργο της παιδικής σκηνής άρχισαν, ενώ παράλληλα έχει ετοιμαστεί και διαδικτυακή… θεατρική σκηνή για μαθητές και όχι μόνο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου οι πρόβες για την πρώτη του μέσα στο 2020 θεατρική παραγωγή, με το ανέβασμα παράστασης της παιδικής σκηνής. Πρόκειται για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή η οποία κορονοϊού… επιτρέποντος θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στις 15 Νοεμβρίου, σε διαφορετική περίπτωση και αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέψουν δια ζώσης παραστάσεις υπάρχει plan B από τον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα ήδη από τον οργανισμό έχει προετοιμαστεί διαδικτυακή θεατρική σκηνή και ψηφιακή πλατεία και εξώστες, προκειμένου η θεατρική παραγωγή να ανέβει ακόμη και στο χειρότερο επιδημιολογικό σενάριο.

«Το πρωτοποριακό είναι ότι στην παράσταση γίνεται και τηλεσκηνοθεσία και βιντεοσκοπείται με τετρακάμερο προκειμένου η παράσταση να μπορεί να ανέβει και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που διαπιστώσουμε διστακτικότητα από πλευράς των σχολείων να συμμετέχουν στις δια ζώσης παραστάσεις ή σε περίπτωση που ισχύσει νέο lock down στον πολιτισμό εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού», σημείωσε ο κ. Βλιώρας.

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής θα κάνει πρεμιέρα για φέτος με την «Αντιγόνη», έργο διασκευασμένο ειδικά για παιδιά που βασίζεται στη διδακτέα ύλη του σχολείου. Για το 2020 θα είναι η πρώτη παραγωγή του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η προηγούμενη είχε ακυρωθεί λόγω καραντίνας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι ίσχυσε απόφαση του Δήμου Βόλου να μην γίνει καμία πολιτιστική ή αθλητική διοργάνωση στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο κ. Βλιώρας πρόκειται για διαδραστική παράσταση η οποία θα ανέβει στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής καθημερινές για τα σχολεία και Σαββατοκύριακα για όποιον άλλον επιθυμεί, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων: μάσκες, αποστάσεις και μέγιστο αριθμό θεατών.

Τις πρόβες της παράστασης παρακολούθησε χθες και η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού Τοκαλή η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη από τη μεταφορά στο σανίδι του έργου που αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης στο σχολείο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου