ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός για πρώτη φορά σε βάθος 20.000 φρεατίων από τη ΔΕΥΑΜΒ

καθαρισμός-για-πρώτη-φορά-σε-βάθος-20-000-φρ-836523

Τόνοι χώματος, φερτών υλών και σκουπιδιών απομακρύνονται με στόχο την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων

Παρεμβάσεις καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων έχει ξεκινήσει τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες η ΔΕΥΑΜΒ. Για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται σε βάθος καθαρισμός των φρεατίων ανά περιοχή με στόχο την ομαλή απορροή υδάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργο Τόρη συνολικά πρόκειται να καθαριστούν 20.000 φρεάτια ομβρίων και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται τέτοιος συστηματικός καθαρισμός. Συνεργεία ανοίγουν τις σχάρες καθαρίζουν από σκουπίδια, μπάζα, χώματα, λάσπες, φερτές ύλες με σκοπό την ομαλή και απρόσκοπτη συγκέντρωση και απορροή των ομβρίων υδάτων.

Ο συστηματικός καθαρισμός φρεατίων ομβρίων που είχαν να καθαριστούν επί σειρά ετών συνεχίζεται. Ολοκληρώθηκε στα ευαίσθητα σημεία σε Νεάπολη, στο κέντρο του Βόλου και στα χωριά και προσφάτως ολοκληρώθηκε σε Αγριά και περιφερειακό. Στην Αγριά καθαρίστηκαν συνολικά 500 φρεάτια και επιπλέον 350 στον Περιφερειακό Βόλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 350 φρεάτια του περιφερειακού ο όγκος των σκουπιδιών και φερτών υλών συλλέχθηκε σε 550(!) σακούλες απορριμμάτων.

Αυτή την περίοδο συνεργεία δουλεύουν σε Ανω και Κάτω Λεχώνια και από την ερχόμενη εβδομάδα σειρά έχουν η συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου και το Διμήνι.

Οπως ανέφερε ο κ. Τόρης ήδη συνεργεία εργάζονται και στη Ν. Αγχίαλο, όπου το δίκτυο ομβρίων σε ορισμένα σημεία του είναι «χτισμένο» καθώς επί χρόνια δεν είχε γίνει καθαρισμός. Οπου μάλιστα οι αγωγοί δεν επιδέχονται καθαρισμού, η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε αντικατάστασή τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου