ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν τις εισηγήσεις των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου

ζητούν-τις-εισηγήσεις-των-θεμάτων-του-851206

Από τη μειοψηφία Δήμου Αγριάς Ανεξάρτητη Πρωτοπορία και τους δημοτικούς συμβούλους Σωτηρόπουλο Στράτο, Καλύβα Περικλή, Αρβανίτη Γιάννη, Πασιάκου Μαρία, Κάπελα Νίκο, Στόικο Νίκο και Χατζηιωάννου Γιώργο πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση :
“Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας της Αγριάς εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με τον τρόπο σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως επισημαίνουμε σε έγγραφο που καταθέσαμε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αντ. Δουλά πριν από την τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής 8/6/2007, είναι αδιανόητο σήμερα, με την τεράστια τεχνολογική εξέλιξη που έχει σημειωθεί αλλά και την στελέχωση του Δήμου με το απαραίτητο προσωπικό, να στέλνονται προσκλήσεις προς τους Δημοτικούς Συμβούλους χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπονται και εφαρμόζονται στο σύνολο των Δήμων.
Συγκεκριμένα, καλούμαστε να συμμετάσχουμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας τις πλήρεις εισηγήσεις των θεμάτων, γιατί τάχα αυτές οριστικοποιούνται την τελευταία στιγμή. Παίρνουμε μόνο ένα μέρος των εγγράφων που όμως δεν μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένη άποψη και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να λάβουμε έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή γνώση του περιεχομένου της εισήγησης και κάθε σχετικού με το θέμα εγγράφου. Πώς είναι δυνατό σ’ αυτή την περίπτωση οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας να τοποθετηθούμε, αλλά και να στηρίξουμε, όπως πολλές φορές μας ζητάει ο Δήμαρχος, τις προτάσεις της πλειοψηφίας; Πώς είναι δυνατό να εκπληρώσουμε την αποστολή που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους, όταν στην πραγματικότητα καλούμαστε να αποφασίσουμε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για θέματα πάνω στα οποία θα έπρεπε να έχουμε έγκαιρα ενημερωθεί; Πώς είναι δυνατό με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση όχι μόνο να μη βελτιώνεται, αλλά να επιχειρείται η συστηματική παρεμπόδιση της μειοψηφίας στην άσκηση του έργου της;
Όπως δηλώσαμε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση σύμφωνα και με το άρθρο 8 (παρ. 4) του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγριάς, που εφαρμόζεται εδώ και 3 δημοτικές θητείες χωρίς τροποποίηση. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Δημάρχου Αγριάς του προέδρου του Δ.Σ. αλλά και του συνόλου των συμβούλων της πλειοψηφίας που επιχειρούν να μας φιμώσουν χρησιμοποιώντας ξεπερασμένες πια μεθόδους. Στο εξής απαιτούμε την ύπαρξη πλήρους και τεκμηριωμένης εισήγησης για κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης, όπως συμβαίνει στο σύνολο των Δήμων. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στις υπηρεσίες που εποπτεύουν την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας και τη διαφανή λειτουργία του Δήμου Αγριάς που όπως φαίνεται δεν αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμαρχο και τα μέλη της πλειοψηφίας. Να είναι δε βέβαια ότι πάνω από αυτούς λειτουργούν θεσμοί που ενδιαφέρονται πραγματικά και ουσιαστικά για τη διεύρυνση της δημοκρατικής λειτουργίας των ΟΤΑ και θα δώσουν λύση στο πρόβλημά μας”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου