ΤΟΠΙΚΑ

Δεν κατανάλωσαν αλκοόλ οι Βολιώτες

δεν-κατανάλωσαν-αλκοόλ-οι-βολιώτες-837144

Φόρεσαν το βραχιολάκι και τήρησαν την υπόσχεση – Υψηλά ποσοστά επιτυχίας από τον Βόλο – Δυναμική παρουσία από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής

Στις τέσσερις καλύτερες πόλεις της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας συγκαταλέγεται ο Βόλος στη δράση του Ινστιτούτου «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με σύνθημα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» στο πλαίσιο της 14ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα.

Στη δράση συμμετείχαν 40 φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά κύριο λόγο από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Τουλάχιστον 100 Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και έδωσαν την υπόσχεση να μην καταναλώσουν αλκοόλ το βράδυ και να οδηγήσουν την παρέα τους με ασφάλεια στο σπίτι.

Οι πολίτες φόρεσαν το βραχιολάκι που έδιναν οι φοιτήτριες και στο τέλος της βραδιάς υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και στο 90% των αποτελεσμάτων διαπιστώθηκε ότι το 95,7% τήρησε την υπόσχεσή του.

Η επίκουρη καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας, Χριστίνα Ρούση, σε δηλώσεις της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είπε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση και υπάρχει μία δυναμική παρουσία από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στο οποίο υπηρετώ».

Οι φοιτήτριες μετέφεραν το μήνυμά τους. Η Μαρία Ουρεϊλίδου είπε ότι «οι οδηγοί πρέπει να κατανοήσουν ότι όταν καταναλώνουν αλκοόλ και οδηγούν κάνουν κακό στον εαυτό τους αλλά και στους οικείους τους. Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος. Όταν πίνουν καλό είναι να μη οδηγούν», τόνισε.

Οι φοιτήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και μοίρασαν πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Στην πορεία έστησαν καρτέρι στο τσιπουράδικο «Τα Κύματα» και στους οδηγούς που τήρησαν την υπόσχεσή τους και κατανάλωσαν εντός των επιτρεπόμενων ορίων αλκοόλ διένειμαν δώρα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τροχονόμους του Τμήματος Τροχαίας Βόλου.

Οι άλλες τρεις πόλεις που είχαν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας όπως ο Βόλος ήταν η Ανδρος, η Κομοτηνή και η Τρίπολη.

Στην 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα συμμετείχαν 34 πόλεις απ’ όλη την Ελλάδα. Τα αναλυτικά αποτελέσματα με τις επιδόσεις τους θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου