ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 61.000€ για τεστ κορονοϊού εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

ποσό-61-000e-για-τεστ-κορονοϊού-εγκρίθηκε-απ-837224

Συνολικό ποσό ύψους 61.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου από τον προϋπολογισμό του για το 2020 για να καλύψει το κόστος των τεστ για τον κορονοϊό που έγιναν σε εργαζόμενους των υπηρεσιών του μετά την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού αλλά και για την παροχή δωρεάν τεστ προς τους πολίτες που ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον αναμορφωμένο προϋπολογισμό, 25.000 ευρώ κόστισαν τα τεστ για το προσωπικό του Δήμου Βόλου ως «παροχή σε είδος» και στις 36.000 ευρώ προϋπολογίζεται το κόστος της δαπάνης που θα επωμιστούν τα δημοτικά ταμεία προκειμένου να γίνουν δωρεάν τεστ για τους δημότες.

Όπως έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, θα γίνουν δωρεάν τεστ σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποβληθούν σε εξετάσεις σε ιδιωτικό εργαστήριο «προκειμένου να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε». Τα rapid test για τον κορονοϊό θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή σε δύο σημεία στο πολεοδομικό συγκρότημα, ένα στον Βόλο και ένα στη Ν. Ιωνία για διάρκεια ενός μήνα. Η ημερομηνία έναρξης της δράσης αλλά και τα ακριβή σημεία αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εφόσον νωρίτερα είχε εγκριθεί με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας από την οικονομική επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου