ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιδιώτης για τα γήπεδα τένις στη Νέα Ιωνία

ιδιώτης-για-τα-γήπεδα-τένις-στη-νέα-ιων-837254

Κατακυρώθηκε η δημοπρασία, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Στην εταιρεία EGALITE Α.Ε. κατακυρώθηκε η δημοπρασία για το Κέντρο Αντισφαίρισης της Ν. Ιωνίας και της έκτασης στη βόρεια πλευρά του εμβαδού 5.500τ.μ. περίπου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.

Η εκμετάλλευση της εγκατάστασης εκχωρείται σε ιδιώτη για συνολικά 25 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 3.600 ευρώ (300 ευρώ τον μήνα) υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιώτης θα προχωρήσει σε επενδύσεις ανακαίνισης και ανακατασκευής προϋπολογισμού 425.000 ευρώ. Η σύμβαση προβλέπει «ριζική ανακατασκευή του Κέντρου Αντισφαίρισης Ν.Ιωνίας σε συνδυασμό με την ουσιαστική αξιοποίηση της διπλανής έκτασης, προκειμένου να δημιουργηθούν ευχάριστοι χώροι άθλησης για τους αθλούμενους και τους συμμετέχοντες στις δραστηριότητες».

Μεταξύ άλλων προβλέπονται νέα στέγη, νέες υποδομές, με περισσότερους χώρους αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο και κουζίνα, νέες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις, αλλαγή, ανακατασκευή ορόφων, κατασκευή νέας κουζίνας, γραφείου και μπαρ εξυπηρέτησης πελατών για να εξυπηρετηθεί το δυνατόν ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στα πλαίσια πανελληνίων ή και πανευρωπαϊκών αγώνων.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται κατασκευή νέας περίφραξης περιμετρικά των γηπέδων tennis, διαμόρφωση εδάφους, νέος εξοπλισμός φωτισμού, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.

Στα γήπεδα τένις θα πρέπει να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα γήπεδα από νέα σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών ώστε να πραγματοποιούνται διεθνείς αγώνες και στο οικόπεδο του βορείου τμήματος θα κατασκευαστούν 4 επιπλέον γήπεδα (2 κλειστά και 2 τύπου padel).

Τέλος προβλέπεται κατασκευή και επίπλωση πιστοποιημένου παιδότοπου για την εκγύμναση και αναψυχή μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τους όρους που ενέκρινε η οικονομική επιτροπή η επένδυση θα πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις: κατά τα δύο πρώτα χρόνια να γίνει διαμόρφωση και ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αποδυτηρίων, καφέ – εστιατορίου και περιβάλλοντος χώρου και τα επόμενα τρία να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της βόρειας έκτασης με τη δημιουργία των νέων γηπέδων, πισίνας και παιδικής χαράς.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας καταψήφισαν οι μειοψηφίες που μίλησαν για προκλητικά χαμηλό ετήσιο μίσθωμα και κατήγγειλαν ιδιωτικοποίηση δημοσίων χώρων.

Στις 225.000 ευρώ το κόστος του ασανσέρ στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η μελέτη για το ασανσέρ στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων το οποίο προϋπολογίζεται στις 225.000 ευρώ.

Το ασανσέρ θα λειτουργεί συμπληρωματικά τα δύο υπαρχόντων και θα παρέχει απευθείας πρόσβαση στο δώμα. Θα κατασκευαστεί από γυαλί και θα παρέχει πανοραμική θέα του Βόλου, ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα είναι δυναμικότητας οκτώ ατόμων και η ταχύτητα μεταφοράς θα είναι ένα μέτρο ανά δευτερόλεπτο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου