ΤΟΠΙΚΑ

«Λουκέτο» σε δύο καταστήματα στον Βόλο για υπεράριθμα άτομα, ωράριο

λουκέτο-σε-δύο-καταστήματα-στον-βόλ-838351

Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποίησε προχθές το βράδυ στον Βόλο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή καταστάσεων που ευνοούν τη διασπορά του νέου κορονοιού. Από τις 7 το απόγευμα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από τη Λάρισα επισκεπτόταν συνοδεία αστυνομικών όλα τα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης και τα Παλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο επέβαλε 15νθημερη αναστολή λειτουργίας σε ένα καφέ μπαρ για υπεράριθμους πελάτες και τσουχτερό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Δεν ήταν όμως το μοναδικό προσωρινό λουκέτο που μπήκε για τα μέτρα προστασίας σε επίπεδο νομού, καθώς διεξάγονταν παράλληλα έλεγχοι και από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταβέρνα σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου που τελειώνει στις 00:30, καθώς στις 3:00 τα ξημερώματα είχε ακόμη πελάτες και δούλευε κανονικά. Αστυνομικοί του Α. Τ. Νοτίου Πηλίου που διαπίστωσαν έκπληκτοι την παραβίαση του ωραρίου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να γίνονται αυστηροί έλεγχοι με δεδομένη την πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα και τοπικά, καθώς ο νομός βρίσκεται σε κατάσταση επιτήρησης σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από τον κόσμο της εστίασης παράλληλα με τους ελέγχους για τα μέτρα προστασίας διεξάγονταν έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων και για τη νόμιμη απασχόληση των υπαλλήλων από μεικτό κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Οι πολλοί έλεγχοι προκάλεσαν διαμαρτυρίες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου λέει ότι η εστίαση περιμένει μία Παρασκευή και ένα Σάββατο για να δουλέψει και να καλύψει τα έξοδα μίας ολόκληρης εβδομάδας.

«Παρόλα αυτά η εστίαση στον Βόλο και τη Μαγνησία βάζει πλάτη για να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας όσον αφορά στους πελάτες αλλά και γενικότερα στις αποδείξεις και τη νόμιμη απασχόληση των υπάλληλων. Είναι συμμορφωμένη με αυτά σε ποσοστό άνω του 95%. Είναι κρίμα λοιπόν, όταν οι στατιστικές δίνουν τέτοια ποσοστά εφαρμογής των κανόνων, να γίνονται τόσοι έλεγχοι λες και πολεμούν την εστίαση, λες και αυτή φταίει για όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εστίαση ευελπιστεί πρώτη απ’ όλους και για το καλό όλων να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. «Ελπίζουμε να είναι λίγος ο χρόνος της πανδημίας που απομένει και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη φυσική λειτουργία μας όπως ήταν πριν από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου