Καταγγέλλουν εκβιασμούς & απειλές πίσω από τις μισθώσεις χωραφιών

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-18, 09:12:38
Καταγγέλλουν εκβιασμούς & απειλές πίσω από τις μισθώσεις χωραφιών

 Στη Δικαιοσύνη θα λυθούν οι διαφορές μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστών 

Εκβιασμοί, συκοφαντίες και απειλές υποστηρίζεται ότι υπάρχουν πίσω από τη φερόμενη «απάτη» με ενοικίαση χωραφιών σε περιφερειακό δήμο της Μαγνησίας. Οι ενοικιαστές δίνουν τη δική τους διάσταση στην υπόθεση σχετικά με το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, ενώ ήδη δύο προσωρινές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Βόλου δικαιώνουν τους ενοικιαστές.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Η ενοικίαση των αγρών έγινε με νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες δηλαδή, με ιδιωτικά συμφωνητικά καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του taxisnet όπου μάλιστα αναρτήθηκαν από τον ίδιον τον ιδιοκτήτη για 10ετή διάρκεια.

Αφορμή της μεταξύ τους σύγκρουσης, ήταν οι αναίτιες και αδικαιολόγητες πιέσεις του 72χρονου προς αυτούς για μεγάλη αύξηση του ενοικίου πέραν του συμφωνηθέντος. Οι απειλές και οι εκβιασμοί από τον 72χρονο- όπως αναφέρουν- ξεκίνησαν όταν οι ενοικιαστές, πτυχιούχοι γεωπόνοι, αρνήθηκαν να δεχθούν την παράλογη αύξηση του ενοικίου που εκείνος τους ζητούσε, καθώς και να του πιστώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το τίμημα ποσότητας κελυφωτών φιστικιών μεγάλης αξίας, με στόχο ο ίδιος να τα εμπορευτεί στη Σουηδία. Ο 72χρονος δεν δίστασε μάλιστα –όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- να τους αποσπάσει γεωργικά μηχανήματα τα οποία ο ίδιος τους είχε νοικιάσει με 10ετές ιδιωτικό συμφωνητικό ταυτόχρονα με τους αγρούς, να απειλήσει τους εργάτες γης που απασχολούσαν οι ενοικιαστές στους αγρούς, ενώ τους απειλούσε επανειλημμένα ότι αν δεν δέχονταν αυτά που τους ζητούσε, θα τους συκοφαντούσε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο στους πελάτες, στους συνεργάτες τους και στην τοπική κοινωνία. Αμφισβήτησε ακόμα και το γνήσιο της υπογραφής του από ΚΕΠ πάνω στο ενοικιαστήριο, ισχυριζόμενος ότι δεν νοίκιασε τους αγρούς για 10 έτη, αν και ο ίδιος δήλωσε την ενοικίασή τους στο taxis για αυτό ακριβώς το χρονικό διάστημα.

Εναντίον του έχει κατατεθεί μήνυση από τους ενοικιαστές για κλοπή, για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τον περασμένο Αύγουστο ο 72χρονος μπήκε αυθαίρετα μέσα στους νοικιασμένους αγρούς και άρχισε να μαζεύει τους καρπούς από τα δέντρα, τα οποία φρόντιζαν τα τελευταία 2 χρόνια οι ενοικιαστές.

Ο 72χρονος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου από το Α.Τ. της περιοχής του, ενώ εκδόθηκε και διαταγή πληρωμής εναντίον του για μεγάλο χρηματικό ποσό που όφειλε στην επιχείρηση στην οποία μετέχει ο σύζυγος της ενοικιάστριας.

Οσον αφορά στη μήνυση του 72χρονου, βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ οι μέχρι τώρα αποφάσεις των δικαστηρίων δικαιώνουν την πλευρά των ενοικιαστών. Στην Εισαγγελία Βόλου έχουν ήδη κατατεθεί από τους ενοικιαστές τα συμφωνητικά που έχει αναρτήσει ο 72χρονος στην εφαρμογή του taxisnet και άλλα αποδεικτικά στοιχεία και η υπόθεση διερευνάται.

 

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=