«Τα δύο πρώτα λεπτά είναι καθοριστικά»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-17, 13:27:24
«Τα δύο πρώτα λεπτά είναι καθοριστικά»

Μαθήματα ΚΑΡΠΑ από εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στον Αγιο Νικόλαο Βόλου

 

Μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε περαστικούς από την πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο παρέδωσαν χθες εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Μέλη της ΕΟΔ μίλησαν στους πολίτες για τη σημασία της ΚΑΡΠΑ και τους προσκάλεσαν να δοκιμάσουν την τεχνική πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο απλό είναι αλλά πόσο καθοριστικό για έναν άνθρωπο που θα βρεθεί σε ανάγκη.

Σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών της ΕΟΔ, Ζωή Παππά «στατιστικά στη ζωή του ένας άνθρωπος θα βρεθεί αντιμέτωπος τουλάχιστον δύο φορές με κάποιο έκτακτο περιστατικό στο οικογενειακό του περιβάλλον ή εκτός. Όταν κάποιος καταρρεύσει και δεν αναπνέει, ο εγκέφαλος δεν τροφοδοτείται με οξυγόνο και υπάρχει ο κίνδυνος αν επανέλθει να προκληθεί σωματική ή εγκεφαλική λειτουργία. Τα δύο πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία και την ίδια τη ζωή του ατόμου».

Η ίδια εξήγησε ότι η ΚΑΡΠΑ δεν είναι κάτι δύσκολο. «Μπορεί να το μάθει ο καθένας. Εχει συμβεί μικρά παιδιά να κάνουν ΚΑΡΠΑ σε μέλη της οικογένειάς τους με οδηγίες που δίνονται μέσω τηλεφώνου από την υπηρεσία του ΕΚΑΒ. Είναι πολύ απλή τεχνική και πολύ σημαντική για την ίδια τη ζωή του ανθρώπου», συμπλήρωσε η κ. Παππά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=