ΤΟΠΙΚΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών ένδυσης-υπόδησης του Δήμου Βόλου

αναστέλλεται-η-λειτουργία-λαϊκών-ένδ-839757

Αναστέλλεται η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών Βιοµηχανικών Ειδών (Ένδυσης- Υπόδησης) του ∆ήµου Βόλου από την ∆ευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 µέχρι νεωτέρας, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ελήφθη βάσει νομοθεσίας «λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Λαϊκή Αγορά Βιοµηχανικών Ειδών την Τετάρτη 14-10-2020, ήτοι: α) παρεµπόδιση των αρµόδιων οργάνων ελέγχου, προπηλακισµοί, απειλές από πωλητές άνευ ή µε αναστολή αδείας και β) µη τήρηση µέτρων για τον περιορισµό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Υπενθυμίζεται ότι, 44 πωλητές βιομηχανικών ειδών που λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας δεν κατόρθωσαν να ανανεώσουν τις άδειές τους, διαμαρτυρήθηκαν έντονα την Τετάρτη για τον έλεγχο από την Διεύθυνση Εμπορίου του Δήμου και την Αστυνομία, ζητώντας μία νέα μικρή παράταση μέχρι να διευθετήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητές τους με τον Δήμο, ώστε –όπως είπαν- να μην χάσουν το μεροκάματό τους.

Οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές οι οποίοι δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειές τους λόγω υπέρογκων χρεών προς τα δημοτικά ταμεία, από τα τέλη Σεπτεμβρίου παραλάμβαναν σταδιακά μπιλιετάκια από τον Δήμο Βόλου.

Με την παραλαβή των εγγράφων παύει και η ισχύς της άδειάς τους, άρα δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα με πάγκους στις θέσεις των λαϊκών αγορών. Από τον Δήμο δόθηκε παράταση σε όσους έχουν οφειλές, η οποία όμως έχει λήξει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου