ΤΟΠΙΚΑ

ΤΕΕ: Καταλογίζονται πρόστιμα για αδήλωτα τετραγωνικά ενώ έχει δοθεί παράταση

τεε-καταλογίζονται-πρόστιμα-για-αδήλ-839775

Επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Βόλου κ. Αριστείδη Σαβάκη και το Γενικό Γραμματέα κ. Στυλιανό Διαμαντίδη στην οποία αναφέρεται ότι καταλογίζονται πρόστιμα σε δημότες για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης για αδήλωτα τετραγωνικά, παρότι έχει δοθεί παράταση, απέστειλε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα.

Η ίδια επισημαίνει στη επιστολή της, ότι «όπως έχουμε ενημερωθεί από δημότες του Βόλου που έχουν προσέλθει στο Τμήμα Δημοτικών Προσόδων του Δήμου Βόλου για δήλωση τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων, τούς καταλογίζετε πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης.

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του ΦΕΚ Α΄ 186/29-09-2020 του άρθρου 1 παρ. 1 και του άρθρου 7, ο Δήμος Βόλου συμπεριλαμβάνεται στους δήμους που δόθηκε παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Ως εκ τούτου, λόγω της παρατάσεως, η κάθε δήλωση θεωρείται εμπρόθεσμη και απαγορεύεται ο καταλογισμός προστίμου στους δημότες.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε σε ποιες διατάξεις στηρίζεστε και καταλογίζετε πρόστιμα, άλλως να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες εναρμόνισης των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, με το προαναφερόμενο εκδοθέν Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως», καταλήγει Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου