ΤΟΠΙΚΑ

«Δράσε και εσύ ενάντια στην εμπορία ανθρώπων»

δράσε-και-εσύ-ενάντια-στην-εμπορία-αν-839784

Δράση στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Εκδήλωση με θέμα την ελευθερία των ανθρώπων, που ζουν υπό το καθεστώς της σύγχρονης δουλείας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 19:00, στον πολυχώρο του Στεκιού Πολιτισμού, στην οδό Γ. Καρτάλη 48.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την «Ateam-Volos», το ΚΕΘΕΑ Πιλότος και τον Σύλλογο Φίλων, εθελοντών και Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, με σύνθημα «Δράσε κι εσύ ενάντια στην εμπορία ανθρώπων».

Η εκδήλωση εντάσσεται στην παγκόσμια κινητοποίηση της 17ης Οκτωβρίου 2020 για το ίδιο θέμα από την Α21, το διεθνή μη-κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 17 πόλεις σε 12 χώρες του κόσμου. Η Α21 αναλαμβάνει τη φροντίδα και την ενδυνάμωση των επιζώντων trafficking, προσφέροντας πρόσβαση σε στέγαση, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, επαναπατρισμό κ.α., ενώ παράλληλα, επιδιώκει την ποινική δίωξη των διακινητών και τη νομική εκπροσώπηση των διασωθέντων στις δικαστικές διαδικασίες.

Στην εκδήλωση περιλαμβάνεται η προβολή ενός ντοκιμαντέρ για το trafficking, διάρκειας 1 ώρας. Επίσης η ομάδα των συμμετεχόντων και οι φορείς που εκπροσωπεί θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θέλει να ευαισθητοποιήσει πρακτικά την πόλη ή την κοινότητά της, σε ανοικτή επικοινωνία με στέλεχος της A21.org/Greece.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν αυστηρά 20 προεπιλεγμένα άτομα, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου