ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιστημονική ομάδα του Π.Θ. στις πληγείσες περιοχές του Αλμυρού

επιστημονική-ομάδα-του-π-θ-στις-πληγεί-839816

Επίσκεψη επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Αλμυρό Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη. Η επίσκεψη είναι η πρώτη από μία σειρά δράσεων που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό κυκλώνα «Ιανό».

Από πλευράς Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχαν οι Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών: Βανέσσα Κατσαρδή, Επίκ. Καθηγήτρια, Θαλάσσια και Παράκτια Μηχανική, Λάμπρος Βασιλειάδης, ΕΔΙΠ, Υδρολογία και Προσομοίωση Υδατικών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και υποψήφια διδάκτορας.

Από το Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Παντελής Σκάγιαννης, Καθηγητής, Πολιτική των Υποδομών.

Από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ο Γιώργος Σταμπουλής, Επίκ. Καθηγητής, Διοίκηση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητα.

Την επιστημονική ομάδα υποδέχθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου Αλμυρού ο Δήμαρχος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος ο οποίος τους κατατόπισε σχετικά με τις καταστροφές που υπέστη η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, όπως το δίκτυο ύδρευσης, ο αγωγός επεξεργασίας λυμάτων, ο περιφερειακός δρόμος, γέφυρες και όλες οι διαβάσεις των χειμάρρων, το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Ιωάννη κλπ. Συζητήθηκαν οι αιτίες της καταστροφής και οι τρόποι με τους οποίους το Πανεπιστήμιο μπορεί να συνδράμει άμεσα αλλά και μεσο-μακροπρόθεσμα στα προβλήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια, με συνοδεία του Δημάρχου αλλά και του Περιφερειακού Συμβούλου Γεωργίου Ζώγα, η επιστημονική ομάδα επισκέφθηκε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές. Το ραντεβού με το Δήμαρχο ανανεώθηκε αμέσως μετά την επεξεργασία των πληροφοριών της καταστροφής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου