ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή 18χρονος για κλοπές σε καταστήματα στον Βόλο

στη-φυλακή-18χρονος-για-κλοπές-σε-καταστ-839913

Συνελήφθη μετά από ένταλμα στους Σοφάδες και χθες απολογήθηκε στον ανακριτή Βόλου

Στην Εισαγγελία Βόλου οδηγήθηκε χθες ο 18χρονος Ρομά, που συνελήφθη προχθές στους Σοφάδες Καρδίτσας μετά από ένταλμα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Πρόκειται για το τέταρτο μέλος της σπείρας που ερχόταν το καλοκαίρι στον Βόλο για μπάνιο και τα βράδια διέπραττε κλοπές σε καταστήματα.

Τα άλλα τρία μέλη της συμμορίας, ηλικίας οι δύο 19 ετών και ο τρίτος 20, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο. Ο 18χρονος αναζητούταν και μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων του και την απολογία του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Εντούτοις, ο νεαρός φαίνεται ότι παραβίασε του όρους και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα. Χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαρρήκτες συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 25ης Ιουλίου την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά από ανεπιτυχή προσπάθειά τους να κλέψουν το κυλικείο στον θόλο. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους μία σιδερένια λάμα με τη οποία παραβίαζαν τις κλειδαριές και καλσόν που χρησιμοποιούσαν αντί για γάντια προκειμένου να μην αφήνουν αποτυπώματα.

Νωρίτερα είχαν διαπράξει άλλη μία κλοπή και δύο απόπειρες.

Συγκεκριμένα, είχαν εισβάλει σε μανάβικο από το οποίο είχαν αφαιρέσει το ποσό των 70 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και είχαν επιχειρήσει να «χτυπήσουν» κατάστημα με είδη δώρων στην Ερμού και κατάστημα με είδη περιπτέρου, ενώ σε προγενέστερο διάστημα είχαν διαπράξει ακόμη τρεις διαρρήξεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου