ΤΟΠΙΚΑ

Κρούσμα κορονοϊού σε εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

κρούσμα-κορονοϊού-σε-εργοστάσιο-της-α-839937

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε εργαζόμενη σε μεγάλη παραγωγική μονάδα – Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ – Οδηγίες για να αρχίσει ιχνηλάτηση επαφών

Συναγερμός σήμανε χθες στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα, όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής γιατρός από τον Βόλο ενημέρωνε πως επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού σε μεγάλο εργοστάσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενη, η οποία τις τελευταίες μέρες αισθανόταν κόπωση και γενικότερα αδιαθεσία. Η ίδια αυτοβούλως έκρινε απαραίτητο να επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό, στον οποίο ανέφερε τα συμπτώματά της.

Ο γιατρός συνέστησε να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό, όπως και έκανε. Χθες το πρωί ο γιατρός ενημερώθηκε πως ο μοριακός έλεγχος επιβεβαίωσε ότι έχει προσβληθεί από COVID-19. H γυναίκα φέρεται να είναι ασυμπτωματική και η κλινική της εικόνα είναι καλή. Της δόθηκαν οδηγίες για αυτοπεριορισμό 14 ημερών, ωστόσο ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, τόσο στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον, όσο και στον εργασιακό της χώρο. Υπογραμμίζεται πως δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο τμήμα του εργοστασίου απασχολείται η συγκεκριμένη υπάλληλος. Αν δηλαδή πρόκειται για διοικητική υπάλληλο ή εργαζόμενη στην παραγωγή.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο ΕΟΔΥ σπεύδει να ενημερωθεί από το ίδιο το κρούσμα για τη «διαδρομή» που ακολούθησε τις προηγούμενες μέρες και με ποια άτομα ήρθε σε επαφή, είτε στον χώρο της δουλειάς, είτε στο πλαίσιο κοινωνικής συναναστροφής. Αυτά τα άτομα θα ειδοποιηθούν, αφενός για να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά του ιού ή όχι και αφετέρου προκειμένου να τεθούν σε προληπτική καραντίνα, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων που θα άρουν ή θα εντείνουν τον συναγερμό που εκ των πραγμάτων σηματοδοτεί η εκδήλωση κρουσμάτων σε μονάδες παραγωγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από τον ΕΟΔΥ σ’ αυτές τις περιπτώσεις όταν καταγράφεται σε εργοστάσιο θετικό κρούσμα ενημερώνονται άμεσα ο τεχνικός ασφάλειας και ο γιατρός εργασίας, οι οποίοι με βάση τα γενικά υγειονομικά πρωτόκολλα που υπάρχουν, είναι επιφορτισμένοι να εξετάσουν αν ενδεχομένως χρειάζεται να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα ή όχι.

Επιπροσθέτως ενημερώνεται και η τοπική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεωρητών Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το Συντονιστικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Χθες το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19 ανακοίνωσεαπό 14/10/2020 ώρα 14:00 έως 15/10/2020 ώρα 14:00 στην περιοχή της Σκιάθου ένα νέο κρούσμα Covid -19 το οποίο προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα νέο κρούσμα στη Σκόπελο. Πρόκειται για τα δύο κρούσματα που καταγράφηκαν από προχθές, σε έναν 58χρονο στη Σκιάθο και έναν 61χρονο στη Σκόπελο που και οι δύο τους νοσηλεύονται στη Λάρισα με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού. Εκτός από αυτά τα δύο γνωστά κρούσματα δεν ανακοινώθηκε κανένα άλλο.

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα Covid -19. Και τα τρία δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν δύο σε ιδιωτικά εργαστήρια και ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα Covid -19.

Και τα δύο αποτελούν επαφές κρουσμάτων (11/10/2020)-(13/10/2020) και προέκυψαν ένα κατόπιν ιχνηλάτησης και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα Covid -19. Πρόκειται για στενή επαφή κρούσματος(30/09/2020) και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου