Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο Ναό της Ευαγγελίστριας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-15, 19:39:59
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο Ναό της Ευαγγελίστριας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών (υποστηλωμάτων) στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και συντήρηση τμημάτων πεσσών», συνολικού προϋπολογισμού 15.800€.

Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, ο πάτερ Αμφιλόχιος Μίλτου και το μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. κ. Γκατζάνας, επισκέφθηκαν την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, στο γραφείο της, στο Διοικητήριο, προκειμένου να την ευχαριστήσουνε για τις ταχύτατες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ώστε το έργο να αρχίσει να υλοποιείται. Σημειώνεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης της κόγχης του Ιερού και συντήρησης του Ναού συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το αντικείμενο του έργου προβλέπεται για την κόγχη του Ιερού να γίνουν:

  • Έλεγχος και επιδιόρθωση της επικεράμωσης με αντίστοιχα διαστάσεων και χρωματισμό, κοίλα κεραμίδια βυζαντινού τύπου  με ασβεστοκονίαμα κατάλληλα χρωματισμένο από βάση λευκού τσιμέντου στο τρούλο της κόγχης του Ιερού Ναού.
  • Τοπικές υδροκαθαιρέσεις πίσω όψης Ιερού με αφαίρεση ρύπων καθώς και βρύων – λειχήνων. Τοπικές επιδιορθώσεις της αρμολόγησης της τοιχοποιίας. Αποκατάσταση στεγάνωσης ποδιών παραθύρων (κατωκάσια) με σιλικόνες.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, συντηρούμε και αποκαθιστούμε Ιερούς Ναούς που χρήζουν άμεσης συντήρησης και προστασίας. Τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θεωρούμε την πολιτιστική κληρονομιά ως κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνος και για το λόγο αυτό συνεχίσουμε να στηρίζουμε έργα που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή».

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=