ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο στο αλκοόλ από φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

μπλόκο-στο-αλκοόλ-από-φοιτήτριες-του-π-840116

Από τις 8 έως τις 11:30 το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου θα στήσουν… καρτέρι στην παραλία του Βόλου για να στείλουν μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»

Περισσότερες από 30 φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας Χριστίνα Ρούση θα συμμετάσχουν στην 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε 34 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος.

Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα δουλέψουν σε μικρές ομάδες θα στήσουν… καρτέρι στο τσιπουράδικο «Τα Κύματα» στην παραλία του Βόλου και με δράσεις που θα αναλάβουν θα στείλουν το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Από τις 8 έως τις 11:30 το βράδυ το σύνθημα θα είναι ένα: «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… Ο οδηγός της παρέας».

Σύμφωνα με την κ. Ρούση ήδη υπάρχει συνεννόηση με τη διεύθυνση του τσιπουράδικου και παραχωρήθηκε χώρος όπου θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό που θα μοιράζεται στους θαμώνες αλλά και σε πελάτες άλλων καταστημάτων στην παραλία της πόλης. Μαζί με το ενημερωτικό υλικό οι πολίτες θα λαμβάνουν και μικρά δωράκια από τους χορηγούς της δράσης.

Πέραν των ενημερωτικών φυλλαδίων που θα διανέμονται σε όλη την παραλία, τα γκρουπ των φοιτητριών θα καλούν τον κόσμο να συμμετέχει σε ένα παιχνίδι: παρέες Βολιωτών θα αναλάβουν να χρίσουν ένα άτομο ως τον οδηγό τους που δεν θα πιει καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς και θα αναλάβει νηφάλιος και με ασφάλεια να τους επιστρέψει στο σπίτι. Στον οδηγό της παρέας θα φοράνε ένα βραχιολάκι κι ο ίδιος θα καλείται να υποσχεθεί ότι δεν θα καταναλώσει αλκοόλ.

Στο τέλος της βραδιάς οι οδηγοί θα κληθούν να περάσουν από ένα φιλικό αλκοτέστ το οποίο θα διενεργούν στελέχη της Τροχαίας Βόλου. Μάλιστα σε όποιον οδηγό περάσει το αλκοτέστ θα γίνεται ένα δώρο επίσης χορηγία εταιρειών που συμμετέχουν στη δράση.

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.). Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου