ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Αθώος ο πατέρας για έκθεση 6χρονου σε κίνδυνο

βόλος-αθώος-ο-πατέρας-για-έκθεση-6χρονο-840139

Στο ακροατήριο του Τριμελούς το επεισόδιο με 6χρονο, που κρεμόταν από μπαλκόνι στον Βόλο

Αναβίωσαν χθες οι δραματικές ώρες, που εκτυλίχθηκαν τις πρωινές ώρες στις 20 Αυγούστου με πρωταγωνιστή 6χρονο αγοράκι, που εντοπίστηκε από πλήρωμα απορριμματοφόρου να βρίσκεται στο μπαλκόνι διπλοκατοικίας στον Βόλο και να κινδυνεύει να πέσει στο κενό.

Ο πατέρας του παιδιού, 40χρονος Πακιστανός, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο βρήκαν το παιδί να είναι κλειδωμένο στο σπίτι και μόνο. Για να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο σημείο που βρισκόταν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Οι πυροσβέστες σήκωσαν σκάλα για να κατέβασαν το παιδί με ασφάλεια στο έδαφος και ευτυχώς η επιχείρηση είχε αίσια κατάληξη. Κανείς δεν μπορεί να φαντασθεί τι συνέβαινε διαφορετικά.

Απολογούμενος ο 40χρονος, που κρατούσε το παιδί για το διάστημα που είχε ορίσει το δικαστήριο για την επικοινωνία, είπε ότι απουσίαζε από το σπίτι γιατί χρειάστηκε να πάρει γάλα και τυρόπιτα.

«Πετάχτηκα στον κοντινό φούρνο, όμως ήταν κλειστός και πήγα λίγο πιο πέρα. Όταν επέστρεψα στο σπίτι, το παιδί απουσίαζε», είπε.

Ο κατηγορούμενος υπογράμμισε ότι αγαπά τον γιο του και ότι τον φροντίζει με κάθε τρόπο μεριμνώντας για όλες τις ανάγκες του.

Από την πλευρά της η μητέρα του παιδιού ισχυρίστηκε ότι όταν το παιδί πηγαίνει στον πατέρα του μένει νηστικό και είναι αφρόντιστο στην εμφάνισή του.

Στη δίκη εξετάστηκε επίσης ως μάρτυρας, ο υπάλληλος του δήμου Βόλου που είδε το περιστατικό από το απορριμματοφόρο και κινητοποιήθηκε πρώτος.

Ο μάρτυρας είπε ότι άκουσε ένα παιδί να κλαίει και να φωνάζει «μπαμπά, μπαμπά», όταν έστρεψε το κεφάλι του και είδε τον 6χρονο στο μπαλκόνι. Είπε ότι είχε τα χέρια του στα κάγκελα και το πόδι στο περβάζι. Σημείωσε ότι το παιδί φαινόταν τρομαγμένο και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων και της απολογίας του κατηγορούμενου το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να αθωώσει τον κατηγορούμενο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον απάλλαξε από την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε δόλος.

Επισημαίνεται ότι οι γονείς του παιδιού βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον πατέρα να διεκδικεί την αναγνώριση της πατρότητάς του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου