ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες Βολιώτες χτυπούν την πόρτα της Εκκλησίας

δεκάδες-βολιώτες-χτυπούν-την-πόρτα-τη-840160

Δεκάδες Βολιώτες, που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την ανεργία, ζητούν τη βοήθεια της Μητρόπολης Δημητριάδος

Δραματικές ιστορίες της διπλανής πόρτας γράφονται καθημερινά λόγω της πανδημίας, με δεκάδες Βολιώτες που εργάζονταν εποχιακά είτε βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς μεροκάματο, να χτυπούν διστακτικά την πόρτα της Εκκλησίας, ζητώντας βοήθεια. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, ηλικίας 35 έως 50 ετών κατά μέσο όρο, αναζητούν εργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες, με κληρικούς και λαϊκούς να γίνονται αποδέκτες της αγωνίας του κόσμου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Ανθρωποι αξιοπρεπείς, έρχονται διστακτικά στην Εκκλησία και μας ρωτούν αν έχουμε υπόψη κάποια εργασία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν να φάνε, αλλά εφόσον παραστεί ανάγκη, τους βοηθούμε με τρόφιμα και καθημερινό φαγητό, στηρίζοντάς τους πάνω απ’ όλα πνευματικά» ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Τα αιτήματα για εξεύρεση εργασίας υφίστανται πάντα, σε κάθε χρονική περίοδο, αλλά η αύξηση που παρατηρείται μετά τον Σεπτέμβριο συνδέεται με τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και τις απώλειες πολλών θέσεων εργασίας κυρίως σε τομείς όπως η εστίαση και ο τουρισμός. Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Βολιώτες οι οποίοι απασχολούνταν παλαιότερα σε εποχικά επαγγέλματα, με την τοπική Εκκλησία να γίνεται αποδέκτης της αγωνίας όσων βρέθηκαν χωρίς μεροκάματο.

«Οσοι έρχονται για να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να εγγραφούν στις λίστες των δικαιούχων που λαμβάνουν τρόφιμα από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, μας ρωτούν αν έχουμε πληροφορίες για θέσεις εργασίας» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Νάντια Παπαγεωργίου, υπεύθυνη του Κέντρου Συμπαράστασης Οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος. Μεσήλικοι αλλά και νεώτεροι σε ηλικία, που ζητούν τη συνδρομή της Εκκλησίας για να πληρώσουν το ενοίκιο, τους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού, ζητούν παράλληλα εργασία, για να τα βγάλουν πέρα.

Σε διαρκή ετοιμότητα η Μητρόπολη Δημητριάδος, αφουγκράζεται τα αγωνιώδη αιτήματα, προσπαθώντας να δώσει λύσεις και χέρι βοήθειας.

Στο μεταξύ, υποβάλλονται καθημερινά δεκάδες αιτήματα για το ειδικό βοήθημα που δίνεται από την Μητρόπολη Δημητριάδος σε Βολιώτες φοιτητές, παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Το ποσό του φοιτητικού βοηθήματος ανέρχεται σε 300 ευρώ και δίνεται βάση εισοδηματικών κριτηρίων.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Παπαγεωργίου «το βοήθημα, που καλύπτει το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021, δίνεται στους δικαιούχους από τον Δεκέμβριο μέχρι το Πάσχα και η υποβολή των δικαιολογητικών θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου