ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανησυχούν κτηματίες σε πληγείσες περιοχές από τον «Ιανό»

ανησυχούν-κτηματίες-σε-πληγείσες-περ-840169

Ζητούν νομοθετική ρύθμιση και για τους ιδιοκτήτες, που νοικιάζουν τις εκτάσεις τους σε καλλιεργητές

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν κτηματίες που διατηρούν εκτάσεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον «Ιανό», υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η οικονομική επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αναγνώστες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι οποίοι διαθέτουν προς ενοικίαση εκτάσεις σε πληγείσες περιοχές, πρέπει να ληφθεί και για τους ίδιους μέριμνα από την πολιτεία, προκειμένου να προστατεύονται και οι δύο πλευρές, τόσο οι εκμισθωτές, όσοι και οι μισθωτές.

Σύμφωνα με ΦΕΚ που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, προβλέπεται η αναστολή πληρωμών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 σε όσους βρίσκονται στους 22 δήμους που έχουν πληγεί από τον «Ιανό».

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ υπογραμμίζεται ότι: «Σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» αναστέλλεται, από τη δημοσίευση του παρόντος και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων. Η αναστολή καταλαμβάνει ιδίως αλλά όχι περιοριστικά, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων. Κατά το χρονικό διάστημα του πρώτου εδαφίου, αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ένδικων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης».

Ιδιοκτήτες κτηματικής περιουσίας την οποία εκμισθώνουν σε καλλιεργητές, ζητούν νομοθετική ρύθμιση ή μια προτεινόμενη λύση από την κυβέρνηση, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το ζητούμενο, δηλαδή, είναι να βρεθεί λύση, προκειμένου να βοηθηθούν και οι ιδιοκτήτες κτηματικής περιουσίας, την οποία εκμισθώνουν, και βρίσκεται σε περιοχές που έχουν πληγεί.

«Ζητούμε να μην είναι μονοδιάστατο το ΦΕΚ, αλλά να προστατευθούν και οι δύο πλευρές», υπογραμμίζουν κτηματίες που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου