ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο Covid – 19 «χτύπησε» και 61χρονο Σκοπελίτη

ο-covid-19-χτύπησε-και-61χρονο-σκοπελίτη-840343

Νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης προληπτικά – Οι γιατροί μελετούν τα επόμενα βήματα και αν θα χρειαστεί διακομιδή στη Λάρισα – Δύο ακόμη κρούσματα σε Βόλο και Σκιάθο το τελευταίο 24ωρο

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε χθες 61χρονος Σκοπελίτης, ο οποίος από προχθές νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο μετά την εσπευσμένη διακομιδή του στον Βόλο, με επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του. Οι γιατροί στα Επείγοντα μόλις τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι παρουσιάζει συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν στον COVID-19 και έτσι ζήτησαν αμέσως να ληφθεί ρινικό επίχρισμα και να σταλεί προς εξέταση, όπως και έγινε. Προληπτικά ο 61χρονος μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Χθες το απόγευμα τα αποτελέσματα που εστάλησαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας έδειξαν ότι είναι θετικός στον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη διαχείριση του περιστατικού, καθώς δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή για μεταφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονται πιο σοβαρά περιστατικά.

Κατά τα άλλα, χθες το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid – 19 ανακοίνωσε ότι στη Μαγνησία επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη κρούσματα, ένα στον Βόλο και ένα στη Σκιάθο, το διάστημα από 13/10/2020 ώρα 14:00 έως 14/10/2020 ώρα 14:00.

Το νέο κρούσμα στη Σκιάθο αφορά σε στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης. Το νέο κρούσμα στον Βόλο αφορά σε άτομο που εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν επαφής με κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.

Οσον αφορά στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα Covid -19.Τρία κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων (11/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ πέντε ακόμη εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια, τέσσερα χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα. Τέλος στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα Covid -19.

Εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια δύο κατόπιν συμπτωματολογίας και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου