Εδωσαν απεργιακό ραντεβού μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-15, 10:04:40
Εδωσαν απεργιακό ραντεβού μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου

Στις 10.30 το πρωί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ - Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση

 

Ημέρα 24ωρης απεργίας η σημερινή και στον Βόλο, στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημοσίου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δημοτικοί υπάλληλοι, καθώς επίσης νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μετά από σχετική απόφαση που πήραν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η ΠΟΕΔΗΝ. Σε τοπικό επίπεδο η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών δεν έχει λάβει καμία απόφαση, αφήνοντας ελεύθερα τα μέλη της να πράξουν κατά το δοκούν, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Π. Μαλινδρέτος.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του και εκπροσωπούν διάφορους κλάδους, έλαβαν απόφαση και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Βόλου στις 10.30 το πρωί, με στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα στον χώρο της υγείας και να απαιτήσουν λύσεις. Άλλωστε το βασικό σύνθημα της σημερινής απεργίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ είναι, «Θωρακίζουμε την Δημόσια Υγεία». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στον Βόλο γνωστοποίησε πως θα προσφέρει συμβολικά στους εργαζομένους του Αχιλλοπούλειου 1.000 μάσκες.

Η ΑΔΕΔΥ και σωματεία όπως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας μέσω ανακοινώσεων τους απαιτούν μεταξύ άλλων, θωράκιση της δημόσιας υγείας, γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν, δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, προστασία των ευπαθών ομάδων και χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

Επίσης διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών, 15 μαθητές ανά τμήμα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Ακόμη τονίζουν ότι θα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, καθώς επίσης ο νόμος που περιορίζει τις διαδηλώσεις, τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και ζητούν αύξηση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=