ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Δεύτερη ευκαιρία σε 65χρονο για αποπληρωμή ποινής

βόλος-δεύτερη-ευκαιρία-σε-65χρονο-για-α-840659

Το δικαστήριο όρισε δόσεις, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή

Δεύτερη ευκαιρία έδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 65χρονο Αθηναίο, που την περασμένη Παρασκευή καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών για συνέργεια σε απάτη και δεν είχε ποσό 1.900 ευρώ για να πληρώσει την ποινή και να μη φυλακιστεί.

Ο καταδικαστείς κρατήθηκε το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας καθώς η ποινή έπρεπε να εκτελεστεί. Από το Δικαστήριο δεν του είχε χορηγηθεί αναστολή στη απόφαση φυλάκισης ούτε είχε εκ του νόμου δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Προχθές Δευτέρα αιτήθηκε δοσοποίηση της ποινής και το αίτημά του συζητήθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο έκρινε ότι πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις και το αποδέχτηκε.

Ο 65χρονος επικαλέστηκε προβλήματα βιοπορισμού, καθώς λαμβάνει μία χαμηλή σύνταξη του ΙΚΑ, ενώ δεν έχει δικό του σπίτι και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του απαιτείται να καταβάλλεται για τα ενοίκια.

Το δικαστήριο του έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρώσει την ποινή σε 24 δόσεις σε διάστημα δύο χρόνων, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και να μη χρειαστεί να φυλακιστεί.

Επισημαίνεται ότι ο 65χρονος καταδικάστηκε για συνέργεια σε απάτη με μαϊμού αγγελία στο διαδίκτυο για ενοικίαση γκαρσονιέρας στην Αθήνα με θύμα 55χρονη Αλμυριώτισσα.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και σε δεύτερο βαθμό 6 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως. Μετά τη δίκη την Παρασκευή κρατήθηκε με σκοπό να οδηγηθεί στις φυλακές.

Δικηγόρος του ήταν η Αννα Χατζηπλάτων.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου