Πρώτη επαφή φοιτητών με τις σχολές τους εξ αποστάσεως…

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-14, 16:06:10
Πρώτη επαφή φοιτητών με τις σχολές τους εξ αποστάσεως…

Δύο εβδομάδες αργότερα, λόγω καθυστέρησης στην αποστολή από το Υπουργείο Παιδείας της λίστας με τους εγγεγραμμένους, άρχισαν προχθές τα μαθήματα για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού η πρώτη επαφή των νέων φοιτητών με το ακαδημαϊκό περιβάλλον έγινε εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στα μαθήματα, στα οποία ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 50 άτομα, έγιναν όμως και διά ζώσης για μικρά τμήματα σε μαθήματα κυρίως εργαστηριακά. Ανάλογα με την απόφαση που έλαβε το κάθε τμήμα σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν ακόμη και μικρές τελετές υποδοχής.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας του Π.Θ. Γιάννη Θεοδωράκη πλέον το ίδρυμα είναι πανέτοιμο να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις που υπάρχουν με βάση τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Σε σχέση με την έκπληξη της περασμένης άνοιξης, το τρέχον ακαδημαϊκό έτος είμαστε πανέτοιμοι για να λειτουργήσουμε χωρίς προβλήματα, με αναβαθμισμένες υποδομές και υπηρεσίες», ανέφερε.

Ηδη στα τμήματα και στις γραμματείες έχει μοιραστεί υγειονομικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται από διδάσκοντες, φοιτητές και προσωπικό.

Οπως ανέφερε το 80% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως ενώ αντίστοιχα το 80% των εργαστηρίων γίνεται διά ζώσης. Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει η Σύγκλητος προκειμένου να αιτιολογήσει ποια μαθήματα γίνονται διά ζώσης και ποια εξ αποστάσεως και να στείλει έκθεση στο Υπουργείο Παιδείας, όπως ζητήθηκε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=