Νέοι βανδαλισμοί στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-14, 15:14:08
Νέοι βανδαλισμοί στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Υπογράφοντας ως… «Αϊβαλιώτικα hood» δεν σεβάστηκαν ούτε τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του σχολείου, στους οποίους άφησαν το… στίγμα τους

 

Εκ νέου στόχος βανδαλισμών έγινε το 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου μόλις μία ημέρα πριν είχαν γίνει εργασίες ελαιοχρωματισμού, μετά το «χτύπημα» αγνώστων λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Δράστες, που υπογράφουν ως… «Αϊβαλιώτικα hood» (hood=κουκούλα), προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, τις οποίες αντίκρισαν χθες με το άνοιγμα του σχολείου εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Αγνωστοι δράστες ξήλωσαν και έκλεψαν το θυροτηλέφωνο του σχολείου, έσπασαν τον δημοτικό φωτισμό που υπάρχει έξω από το σχολικό κτίριο και μάλιστα κατέστρεψαν προστατευτικό καπάκι και πλέον εξέχουν καλώδια επικίνδυνα, ενώ στον φρεσκοβαμμένο τοίχο του σχολείου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των ελαιοχρωματισμών, έβαλαν την υπογραφή τους ως… κουκούλα από τα Αϊβαλιώτικα.

Ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Παγονόπουλος ενημέρωσε άμεσα τον Δήμο Βόλου και ανέφερε τις νέες ζημιές στην Αστυνομία. Παλιότερα είχε υποβληθεί και μήνυση κατ’ αγνώστων. «Κάθε χρόνο τουλάχιστον δέκα φορές χτυπούν άγνωστοι στο σχολείο μας. Μόνο το θυροτηλέφωνο το έχουν ξηλώσει τρεις φορές από τον προπερασμένο Ιούνιο οπότε και το εγκαταστήσαμε. Κάθε φορά που φτιάχνουμε κάτι το χαλάνε», ανέφερε εξοργισμένος ο διευθυντής για τα απανωτά κρούσματα βανδαλισμών που δέχεται το σχολείο του.

«Δυστυχώς συγκεκριμένες ομάδες δεν σέβονται τίποτα. Εμείς θα προχωρήσουμε σε αποκαταστάσεις σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να προστατευτεί η δημοτική περιουσία που είναι περιουσία όλων μας», σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Μποντού - Τοκαλή.

Το τελευταίο κρούσμα βανδαλισμών στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου είχε σημειωθεί την 1η Σεπτεμβρίου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τότε μάλιστα είχε προταθεί ως βέλτιστη λύση η τοποθέτηση καμερών στο σχολείο. Με ομόφωνη απόφαση τόσο του Συλλόγου Διδασκόντων όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εγκρίθηκε η τοποθέτηση καμερών στο σχολείο που θα λειτουργούν σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος και θα καταγράφουν κάθε ύποπτη κίνηση στο κτίριο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=