Χωρίς νερό νοικοκυριά σε περιοχή της Ν. Ιωνίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-14, 15:02:03
Χωρίς νερό νοικοκυριά σε περιοχή της Ν. Ιωνίας

Παροδική πτώση της παροχής των πηγών οδήγησε τη ΔΕΥΑΜΒ σε μείωση πίεσης στο δίκτυο για να μην ενεργοποιήσει γεωτρήσεις και αυξηθούν τα χλωριόντα

 

Διαμαρτυρίες προχθές Δευτέρα το βράδυ από νοικοκυριά σε περιοχές της Ν. Ιωνίας, που έμειναν χωρίς νερό. Επί ώρες επιχειρούσαν να πιάσουν γραμμή στον τηλεφωνικό αριθμό βλαβών της ΔΕΥΑΜΒ που ήταν είτε κατειλημμένος, είτε έθετε τους καταναλωτές σε απελπιστικά χρονοβόρα αναμονή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενημερωθούν αν πρόκειται για βλάβη και για τον εκτιμώμενο χρόνο υδροδότησης των νοικοκυριών τους.

Οπως έγινε γνωστό, στην περιοχή δεν σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Σημειώθηκε παροδική έλλειψη νερού λόγω πτώσης της παροχής των πηγών και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μειώθηκε η πίεση μέσω του συστήματος scada με αποτέλεσμα νοικοκυριά στους τελευταίους ορόφους οικοδομών να μην έχουν νερό.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι προτιμήθηκε η λύση της μείωσης της πίεσης, η οποία επανήλθε χθες, αντί της ενεργοποίησης γεωτρήσεων που θα επιβάρυναν την ποιότητα του νερού με χλωριόντα.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρώσεις των χλωριόντων κυμάνθηκαν αρκετά κάτω από το ενδεικτικό όριο των 250 mg/l ακόμη και μέσα στον Αύγουστο σύμφωνα με τις αναλύσεις της ΔΕΥΑΜΒ στο δίκτυο υδροδότησης στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αρχίζουν διακοπές

Από σήμερα πάντως, συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ ξεκινούν νέο γύρο διακοπών υδροδότησης στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που εμφανίζονται ασυνεπείς ως προς την πληρωμή των λογαριασμών τους.

Οι ασυνεπείς φαίνεται να αυξήθηκαν μετά την περίοδο της καραντίνας και η επιχείρηση ενεργοποίησε το μέτρο των διακοπών νερού προκειμένου να τους πιέσεις να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Η ΔΕΥΑΜΒ, δεν προχωρά σε διακοπή υδροδότησης στους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και σε ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου και καλεί όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς είτε να προχωρήσουν σε διακανονισμό είτε να εξοφλήσουν τα χρέη τους προκειμένου να μην τους γίνει διακοπή στην υδροδότηση. Επισημαίνεται ότι οι οφειλές διακανονίζονται με 15% προκαταβολή και το υπόλοιπο σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις.

ΕΛ. ΧΑΝ.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=