ΤΟΠΙΚΑ

Γεωπόνοι κατά ΓΕΩΤΕΕ για τους δασικούς χάρτες

γεωπόνοι-κατά-γεωτεε-για-τους-δασικού-840713

Θα κάνουν παρέμβαση το ΣτΕ για να δοθεί τέλος στην ομηρία

Παρέμβαση ενώπιον του ΣτΕ αποφάσισε να κάνει ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας στη συζήτηση του αιτήματος που κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση Ελλήνων Δασολόγων (ΠΕΔΔΥ) και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών αρχών.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας στρέφεται κατά της ΠΕΔΔΥ και του ΓΕΩΤΕΕ προκειμένου να επιλυθεί το τεράστιο ζήτημα της εμπλοκής με τους δασικούς χάρτες και να δοθεί αδιέξοδο στην ομηρία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, καθώς οι εκτάσεις που εκμεταλλεύονται επί σειρά ετών φαίνονται παρανόμως ως δασικές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απώλεια κοινοτικών ενισχύσεων και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος εκτιμά ότι οι επίμαχες εκτάσεις παρουσιάζονται σήμερα ως δασικές λόγω σφαλμάτων και παραλείψεων απεικόνισής τους στους δασικούς χάρτες.

«Δυστυχώς το ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν στήριξε το κύρος του Επιμελητηρίου και των Γεωτεχνικών. Προχώρησε σε λανθασμένες νομικές ενέργειες, οι οποίες προσπαθούν να κωλυσιεργήσουν την οριστική επίλυση και αντιμετώπιση του προβλήματος αναμόρφωσης και σύνταξης των οριστικών δασικών χαρτών, γεγονός που επιβραδύνει την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας της Πολιτείας για την επάνοδο έστω και μερικώς στην κανονικότητα. Μάλιστα οι εσφαλμένες ενέργειες αφορούν σε ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς, τους πολίτες, τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή», αναφέρει χαρακτηριστικά την απόφασή του.

Με το σκεπτικό αυτό όρισε δικηγόρο προκειμένου να παραστεί στη συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως, η οποία θα συζητηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο ΣτΕ, για να ζητήσει την απόρριψη της εν λόγω αίτησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου