ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο με αλκοτέστ στα «Κύματα»

μπλόκο-με-αλκοτέστ-στα-κύματα-840721

Παρέες Βολιωτών καλούνται να ορίσουν έναν ως «οδηγό της παρέας», ο οποίος δεν θα καταναλώσει αλκοόλ – «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» το μήνυμα της εκστρατείας

Μπλόκο… στο τσιπουράδικο «Τα Κύματα» στον Βόλο θα… στήσουν μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και σε συνεργασία με φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διενεργούν αλκοτέστ σε οδηγούς στο πλαίσιο καμπάνιας, που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα.

Κλιμάκιο θα βρεθεί στον Βόλο το ερχόμενο Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ταυτόχρονα σε επιπλέον 33 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Εκείνο το βράδυ, προτρέπονται παρέες Βολιωτών να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

«Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται,ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Πάνος Μυλωνάς».

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκονται, και φέτος, σε επιλεγμένα σημεία νυχτερινής διασκέδασης, για να υπενθυμίσουν, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Διαφορετικά, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.

Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώνεται από το Ι.Ο.ΑΣ., έχει συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις, ενώ έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών).

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης και την υποστήριξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Πολύτιμοι συνεργάτες το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πελοποννήσου, το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Ανανεώσιμων & Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου