ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο «αντίο» στον 52χρονο Βολιώτη γιατρό, Χάρη Πατραλέξη

τελευταίο-αντίο-στον-52χρονο-βολιώτη-840809

«Εφυγε» προδομένος από την καρδιά του στην Αθήνα στα 52 του χρόνια – Συγκλονίζει το μήνυμα των συμμαθητών του από το 4ο Λύκειο Βόλου

Σοκ έχει προκαλέσει στον Βόλο ο θάνατος του Βολιώτη γιατρού Χάρη Πατραλέξη, σε ηλικία μόλις 52 χρόνων, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Ο άτυχος επιστήμονας κατέρρευσε στην κλινική όπου εργαζόταν, στην Αθήνα, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του, συναδέλφους, φίλους και τους συμπατριώτες του στον Βόλο.

Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε προχθές Δευτέρα. Συντετριμμένοι οι γονείς του που ζούνε στον Βόλο ενημερώθηκαν πως το παιδί τους «έσβησε», από τη μία στιγμή στην άλλη. Συγκλονισμένη είναι επίσης όλη η τοπική κοινωνία. Ο Χάρης Πατραλέξης αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Βόλου. Άριστος μαθητής επέλεξε την ιατρική. Ο πατέρας του, παλιός εργολάβος του Βόλου και όλη η οικογένειά του τον στήριξαν σ’ αυτή την επιλογή. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή με πολύ καλή επίδοση και αμέσως αφιερώθηκε στην επιστήμη του. Ήταν παθολογοανατόμος – αναπληρωτής διευθυντής Παθολογοανατομικού Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «Ρέα» στην Αθήνα. Έχαιρε της εκτίμησης και της αναγνώρισης όλων των συναδέλφων του, που αδυνατούν να πιστέψουν πως από τη μία στιγμή στην άλλη «έφυγε» ο 52χρονος γιατρός.

Θρηνούν στον Βόλο οι παλιοί του συμμαθητές. « Ο Χάρης ο Πατραλέξης, δεν είναι πια μαζί μας.. Απίστευτο αλλά αληθινό. Όλο και πιο φτωχή η γειτονιά μας. Όλο και πιο φτωχές οι αναμνήσεις μας … Και μη χειρότερα πια», έγραψε έμπλεος οδύνης ο Σεραφείμ Κατοίκος, διαχειριστής της σελίδας που έχουν δημιουργήσει στο facebook οι απόφοιτοι του 4ου Λυκείου Βόλου του 1985. Χθες ο κ. Κατοίκος ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να μεταφέρει τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας στην τοπική κοινωνία.

Ο Χάρης Πατραλέξης ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μίλτου, επίσης Βολιώτισσα, η οποία εργάζεται στο ενημερωτικό site της Καθημερινής. Ήταν πατέρας δυο παιδιών, μιας κόρης 20 ετών και ενός γιου 14 χρόνων. Διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον Βόλο, τον οποίο επισκέπτονταν πολύ συχνά για να δει τους γονείς του καθώς και φίλους με τους οποίους διατηρούσε συχνή επαφή. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα, όπου διαμένει με την οικογένειά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου