ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεβε επί δύο χρόνια κούτες με τσιγάρα από μάρκετ του Πηλίου

εκλεβε-επί-δύο-χρόνια-κούτες-με-τσιγάρ-840851

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο θεριακλής «ποντικός», που ευθύνεται για ζημιά 41.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή 3ετίας επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 36χρονο, που έκλεβε συστηματικά κούτες τσιγάρων από μίνι μάρκετ του Πηλίου.

Ο κατηγορούμενος ζημίωσε την επιχείρηση με το ποσό των 41.000 ευρώ. Επί μία διετία και συγκεκριμένα την περίοδο 2017-2019 τρύπωνε στην επιχείρηση και άρπαζε το εμπόρευμα με τα τσιγάρα.

Ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να τοποθετήσει σύστημα παρακολούθησης του εσωτερικού χώρου προκειμένου να φτάσει στα ίχνη του και με τη βοήθεια της αστυνομίας να τον εντοπίσει. Ειχε συνεχώς απώλειες στο εμπόρευμά του δίχως να υπάρχει λογική εξήγηση.

Τελικά, η κλοπή εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου τον Μάρτιο του 2019 και μάλιστα με επ’ αυτοφώρω σύλληψη του δράστη, ο οποίος πίστευε ότι θα μπορούσε να δρα ανενόχλητος δίχως να γίνεται αντιληπτός.

Προχθές στο δικαστήριο ο 36χρονος παραδέχτηκε μέρος των πράξεων, ισχυριζόμενος όμως ότι του καταλογίζεται μεγαλύτερο ποσό από αυτό των προϊόντων που είχε αφαιρέσει.

Παρ’ όλα αυτά ζήτησε «συγγνώμη» και την επιείκεια του δικαστηρίου καθώς δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου