ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συστάθηκε ομάδα στην Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ. για βοήθεια στην Καρδίτσα

συστάθηκε-ομάδα-στην-πολυτεχνική-σχο-841062

Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου ενεργοποιούνται επιστήμονες για να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της περιοχής

Στην πρώτη γραμμή για την αποκατάσταση των ανυπολόγιστων καταστροφών που σημειώθηκαν σε όλα τα επίπεδα στην Καρδίτσα από τον «Ιανό» μπαίνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου ενεργοποιείται το επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος προκειμένου να συμβάλλει στην ανάκαμψη της περιοχής που επλήγη ανεπανόρθωτα.

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές που υπέστη η Καρδίτσα αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση του πρυτανικού συμβουλίου, με πρωτοβουλία του οποίου αποφασίστηκε να ζητηθεί ενεργοποίηση των επιστημόνων του ιδρύματος για να στηρίξουν την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και τους Δήμους που μετρούν μεγάλες απώλειες σε υποδομές.

Μηχανικοί, γεωπόνοι, οικονομολόγοι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, με τον πρύτανη του ιδρύματος Ζήση Μαμούρη να δέχεται ήδη από χθες τις πρώτες προσφορές επιστημονικών ομάδων που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους σε επίπεδο εκπόνησης μελετών και αποκατάστασης ζημιών. Ηδη μάλιστα σε επίπεδο Πολυτεχνικής Σχολής έχει συσταθεί ομάδα για την παροχή βοήθειας στον γειτονικό δήμο.

Εντός των ημερών ο κ. Μαμούρης θα επιδιώξει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό προκειμένου να του εκφράσει την πρόθεση στήριξης της Καρδίτσας από το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο την ταχεία ανάκαμψη της περιοχής.

Στην απόφασή του το πρυτανικό συμβούλιο αναφέρει τα εξής: «Οι πρόσφατες καταστροφές που επέφερε η καταιγίδα Ιανός στο Νομό Καρδίτσας έχουν πλήξει βαρύτατα όλες τις πτυχές της ζωής των κατοίκων και φοιτητών της πόλης και των τριγύρω περιοχών. Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αυτό το πλήγμα μας θλίβει βαθύτατα αλλά και μας καλεί να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στους επιστήμονες σε τέτοιες δύσκολες για τις τοπικές κοινωνίες συγκυρίες. Καλούμε λοιπόν όλες τις ομάδες του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος που θέλουν να συμβάλλουν με τη γνώση και τις δεξιότητές τους στην ανάκαμψη της Καρδίτσας από την κρίση να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες. Οι Πρυτανικές Αρχές και η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα υποστηρίξουν και θα ενθαρρύνουν ενεργά κάθε τέτοια κίνηση και πρωτοβουλία αναλαμβάνοντας το συντονισμό σχετικών δράσεων προσφοράς».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου