ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του Νομού Μαγνησίας λόγω του παγετού

ταλαιπωρούνται-οι-κάτοικοι-του-νομού-385154
Κλειστά είναι τα περισσότερα σχολεία του Νομού Μαγνησίας σήμερα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, κυρίως του παγετού. Η χιονόπτωση, σε όλη σχεδόν τη Μαγνησία, συνεχίζεται και αυτή την ώρα, ωστόσο είναι ασθενής. Οι δρόμοι, οι κεντρικοί, παραμένουν ανοικτοί, ενώ στο Πήλιο η ολισθηρότητα εξ αιτίας του παγετού αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους. Η κίνηση πρέπει να γίνεται με αλυσίδες. Χωρίς δρομολόγια λεωφορείων του ΚΤΕΛ έχει μείνει το Πήλιο. Από τα Λεχώνια και πέρα, προς το Νότιο Πήλιο, το ορεινό Πήλιο και τα ορεινά του Αλμυρού δεν έγιναν δρομολόγια με τα λεωφορεία λόγω παγετού.
Το πρόβλημα, όπως προκύπτει από τα όσα περιέγραψαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι των Δήμων της Μαγνησίας, εντοπίζεται στον παγετό λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και όχι τόσο στα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Οι εντονότερες χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά, κυρίως στα Χάνια, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε στο ένα μέτρο. Το θερμόμετρο στα Χάνια δείχνει -8 βαθμούς. Στο Βόλο η θερμοκρασία είναι στον 1 βαθμό Κελσίου. Στα «λευκά» ντύθηκαν χθες πολλές περιοχές των Δήμων Ζαγοράς- Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Το χιόνι έφτασε μέχρι την Αγία Κυριακή Τρικερίου και την Μηλίνα.
Ιδιαίτερα προβλήματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο δεν δημιουργήθηκαν, καθώς μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, των Δήμων και ιδιωτών εργάζονταν πυρετωδώς για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκε παγετός. Ελαφρά χιονόπτωση και σήμερα σε Σκόπελο και Αλόννησο. Και στα νησιά, όπως ανέφεραν οι Δήμαρχοι, ο παγετός είναι το βασικό πρόβλημα.
Στους -3 βαθμούς η θερμοκρασία στην Σκόπελο, στο 0 στην Αλόννησο. Πρόβλημα βατότητας λόγω παγετού παρατηρείται στο δρόμο Πανόρμου-Σκοπέλου. Με μηχανήματα και υδροφόρες ο Δήμος προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ με δυσκολίες γίνεται ο αποχιονισμός σε Ενότητες του Βόλου. Σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά) στους Δήμους Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Στο Δήμο Βόλου δεν λειτουργούν με απόφαση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, κλειστό θα παραμείνει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Πορταριάς, ενώ δικαιολογημένα δεν θα μεταβούν στα σχολεία τους οι μαθητές των περιοχών: Μακρινίτσα, Δράκεια, Άγιος Βλάσιος και Άγιος Λαυρέντιος. Κανονικά θα προσέλθουν στα μαθήματά τους οι μαθητές από τις Γλαφυρές και τα Μελισσάτικα, όπως κανονικά θα λειτουργήσουν και όλα τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου. Επίσης δεν λειτουργούν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο και στην Σκόπελο. Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στη Σκιάθο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου