Ένταση στην πίτα του ΤΕΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 12:35:04
Ένταση στην πίτα του ΤΕΕ

Μηχανικοί εμπόδισαν με φωνές τον βουλευτή Θανάση Νάκο να απευθύνει χαιρετισμό

Αποδοκιμασίες κι ένταση επικράτησε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΤΕΕ Μαγνησίας το Σάββατο το βράδυ, όταν ο κ. Κώστας Γαργάλας, μηχανικός από την παράταξη Παρέμβαση Μηχανικών, την ώρα που κλήθηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό ο βουλευτής και μηχανικός κ. Θανάσης Νάκος σηκώθηκε από τη θέση του και με έντονο τρόπο ζήτησε να μην απευθύνει χαιρετισμό κανένας βουλευτής. Την αποδοκιμασία τους προς τα πρόσωπα των βουλευτών εξέφρασαν κι άλλοι μηχανικοί, οι οποίοι χειροκρότησαν την παρέμβαση του κ. Γαργάλα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Η κίνηση του κ. Γαργάλα έγινε πολύ γρήγορα, βρίσκοντας και συμπαραστάτες καθώς πολλοί ήταν οι μηχανικοί που καταχειροκρότησαν τα λεγόμενα του μηχανικού, χωρίς ωστόσο να σηκωθούν κι εκείνοι από τη θέση τους.

Βλέποντας το κλίμα που είχε δημιουργηθεί ο κ. Νάκος αποφάσισε να μην προχωρήσει στον χαιρετισμό του και αποχώρησε από την αίθουσα λίγα λεπτά αργότερα. Στο πρόγραμμα ήταν και χαιρετισμός από τον βουλευτή και επίσης μηχανικό κ. Παύλο Μαρκάκη, ο οποίος βλέποντας το κλίμα που επικράτησε δεν ανέβηκε στο βήμα.

Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ο οποίος επικεντρώθηκε στα προβλήματα των μηχανικών σημειώνοντας πως «το ουσιαστικό σταμάτημα της οικοδομής λόγω της πιστωτικής ασφυξίας και αβεβαιότητας των πολιτών για το μέλλον τους, η πενιχρότητα στη χρηματοδότηση Μελετών και Δημοσίων Έργων, το κλείσιμο ή η συρρίκνωση πολλών βιομηχανιών έριξε πλήθος συναδέλφων στη ανεργία οι οποίοι ως γνωστόν, ούτε επιδοτούνται, ούτε καταγράφονται στα ποσοστά ανεργίας του ΟΑΕΔ».

Παράλληλα ο κ. Αναγνώστου προχώρησε σε ένα απολογισμό των κινήσεων του ΤΕΕ για το 2011, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το επόμενο βήμα του τοπικού παραρτήματος είναι η καταγραφή όλων των αξιόλογων παλαιών κτηρίων του νομού, ενώ σε πρώτη φάση στη δημοσιότητα θα δοθούν στοιχεία που αφορούν στα κτήρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Κύριος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μίλησε για τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί ιδίως με τον ασφαλιστικό τους φορέα και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=