ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γιάννης Ριζοδήμος: Συνειδητοποιημένοι οι κάτοικοι των νησιών

γιάννης-ριζοδήμος-συνειδητοποιημέν-842509

Ενθαρρυντικό μήνυμα από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, παρά τα δύο νέα θετικά κρούσματα – 250 και πλέον τα τεστ και οι ιχνηλατήσεις στον μοριακό αναλυτή

Μπορεί χθες το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ανακοίνωσε δύο νέα θετικά κρούσματα στη Σκιάθο, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας του νησιού ωστόσο Γιάννης Ριζοδήμος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εμφανίζεται αισιόδοξος. «Οι κάτοικοι των νησιών είναι συνειδητοποιημένοι. Οταν διαπιστώσουν πως ενδεχομένως μπορεί να έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορονοϊό, τηρούν όλες τις σχετικές διαδικασίες, μας ενημερώνουν και πειθαρχούν στα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται. Αυτή η στάση ζωής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική ειδικά σε μία περίοδο που το πρώτο μέλημα όλων μας είναι να μην υπάρχει διασπορά του ιού και αύξηση των κρουσμάτων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η λειτουργία του μοριακού αναλυτή στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου μπορούν να εξεταστούν τα ύποπτα για κορονοϊό περιστατικά, έχει λύσει τα χέρια των γιατρών όχι μόνο στο νησί του Παπαδιαμάντη, αλλά και στα υπόλοιπα δύο νησιά, Σκόπελο και Αλόννησο. Τα τεστ για τα «ύποπτα» κρούσματα- πλην των επιβατών που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο και την ευθύνη έχει ο ΕΟΔΥ- γίνονται επιτόπου και τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα, χωρίς να παρεμβάλλονται άλλες δομές.

Συνολικά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχουν γίνει 250 τεστ, από τα οποία τα 70 αφορούν σε ύποπτα κρούσματα και τα άλλα σε ιχνηλατήσεις επαφών αυτών των κρουσμάτων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου