ΛΑΡΙΣΑ

Επιτάχυνση διαδικασιών για επενδυτικά σχέδια

επιτάχυνση-διαδικασιών-για-επενδυτι-842519

Προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης μιλώντας σε Θεσσαλούς επιχειρηματίες- Μήνυμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

Την επιτάχυνση των επενδύσεων και την απλούστευση των διαδικασιών για την έγκριση προτάσεων που έχουν υποβληθεί στον αναπτυξιακό νόμο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στη χθεσινή ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) που έγινε διαδικτυακά στη Λάρισα. Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως υπάρχει ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές για διάφορα projects και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην απλοποίηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των επενδύσεων και ότι στόχος είναι η θεσμοθέτηση ενός ξεκάθαρου πλαισίου για όσους θέλουν να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Στην κατεύθυνση αυτή είπε ότι στόχος είναι να μειωθεί κατά 75% ο χρόνος που χρειάζεται σήμερα μία επένδυση για να πάρει αδειοδότηση, δηλαδή από τις 675(!!!) ημέρες να μειωθεί η αναμονή περίπου στους έξι μήνες. Ανέφερε μάλιστα πως άμεσα θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση των διαδικασιών του αναπτυξιακού νόμου.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε επεξεργασία ένα σχέδιο, το οποίο οριστικοποιείται. Στις 15 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στην Κομισιόν και ακολούθως θα ξεκινήσει διάλογος, ο οποίος θα διαρκέσει έως το τέλος Δεκεμβρίου» τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναγνώρισε επίσης, πως στην προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας η Θεσσαλία θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο, ενώ αναφερόμενος στα κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης τόνισε πως το μεγαλύτερο μέρος των πόρων θα διοχετευθεί στη μεταποίηση και τη Βιομηχανία, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ασφαλή σύνορα, σταθερή οικονομία

«Εάν δεν εξασφαλίσεις τα σύνορά σου δεν μπορείς να αναπτύξεις σταθερή οικονομία», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε με τα λεγόμενά του στην ίδια συνέλευση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος που μίλησε στις εργασίες του συνεδρίου. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαιώνοντας σ’ όλους τους τόνους ότι όποτε χρειαστεί να παρέμβουν θα το κάνουν προκειμένου να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα της χώρας. Αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές και τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστούν οι ένοπλες δυνάμεις πρώτα στον Έβρο και μετά στην Ανατολική Μεσόγειο και έστειλε μήνυμα στην Αγκυρα λέγοντας: «Δώσαμε στους γείτονες να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτα αναπάντητο. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Το αποδείξαμε. Η χώρα μας είναι και θα παραμείνει ο πυλώνας ασφάλειας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Στείλαμε ηχηρό μήνυμα αποτροπής και ετοιμότητας, όμως δεν επαναπαυόμαστε. Η απειλή δεν έχει εξαλειφθεί. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, όμως θα είμαστε πάλι εκεί αν χρειαστεί», ήταν τα λεγόμενά του. Τέλος εξέφρασε την ικανοποίηση για την απόφαση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει την ελληνική αμυντική βιομηχανία και δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτό θα φέρει προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία.

Στην συνέλευση διαδικτυακά μίλησαν επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοίδης ο οποίος ανέπτυξε το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την προστασία των επιχειρήσεων από τη μάστιγα της ηλεκτρονικής απάτης, όπως επίσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου